Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/10/2007

El futur de les televisions públiques locals davant el repte de la TDT es debatrà a VNG

   Mila Arcarons, Regidora de Comunicació i Premsa, amb Xavier Abelló, gerent d'ICVSAM       Mila Arcarons, Regidora de Comunicació i Premsa, amb Xavier Abelló, gerent d'ICVSAM

El 17 d'octubre se celebra una jornada en què participaran representants de televisions públiques, consorcis de gestió pública i diversos ajuntaments. Aquest matí s'ha presentat a Neàpolis el programa de la jornada

L'espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú acollirà el dimecres 17 d'octubre la jornada El futur de la televisió pública de proximitat. L'objectiu és definir com cal encarar l'entrada en funcionament de la televisió digital terrestre (TDT), especialment des de les emissores locals. Hi assistiran, entre d'altres, el secretari general de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Albert Sáez, el director de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, i el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Josep Maria Carbonell. 

Aquest matí, la regidora de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de VNG, Mila Arcarons, ha presentat aquesta jornada, juntament amb el gerent d'ICVSAM, Xavier Abelló. Per la regidora de Comunicació i Premsa "el fet d'organitzar aquesta jornada a VNG posa de manifest la rellevància i el reconeixement de la televisió pública de la ciutat, Canal Blau, en el territori i davant la Generalitat". La iniciativa, que en un primer moment es va plantejar com una acció a nivell local per iniciar el nou curs 2007-08, ha explicat Mila Arcarons, va coincidir plenament amb la voluntat del govern català de fer una reunió amb les televisions públiques del territori per acabar de tancar la transició cap a la TDT. Fruit d'ambdues voluntats s'ha organitzat la trobada que s'iniciarà a les 9 h i finalitzarà a les 18 h. Mila Arcarons ha destacat que "la jornada del dia 17 tindrà connotacions locals i nacionals" i ha destacat la presència a la jornada del secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Albert Sáez, de la directora general de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisuals, Gemma Domènech, del president del CAC, Josep Maria Carbonell i del director de TVC, Francesc Escribano. 

La jornada "El Futur de la Televisió Pública de Proximitat" tindrà una part oberta a la ciutadania amb dues ponències sobre el sentit de les televisions públiques i el futur de la televisió pública. A partir de les 12 h, les sessions de treball seran només per als representants de les televisions públiques, els consorcis de gestió pública i els ajuntaments catalans. En aquesta segona part es tractarà la manera com les televisions locals han d'afrontar la implantació de la TDT i en quins terminis. D'altra banda, l'empresa municipal Informació i Comunicació Vilanova i la Geltrú (ICVSAM), gestora de Canal Blau ràdio i televisió, s'ha implicat en l'organització de la trobada, que serà també una presentació de les noves instal·lacions de Neàpolis a tot el sector de la televisió pública. 

A més, segons ha explicat el gerent d'ICVSAM la data de la jornada, el 17 d'octubre, serà també la data de la presentació i posada en marxa de la nova web de la televisió i la ràdio municipals. Segons el gerent d'ICVSAM, "aquesta nova eina suposa un pas endavant, respecte el web que hi havia, ja que permet la comunicació amb els espectadors i els oients a partir de l'audiovisual".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00