Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/06/2016

Noves activitats al voltant de l'exposició 'Llaverias i el mar' al Museu Balaguer

El Port de Vilanova, un dels més importants de Catalunya, forma part del recorregut 'Racons de mar'     El Port de Vilanova, un dels més importants de Catalunya, forma part del recorregut 'Racons de mar'

Dijous es presenta el llibre sobre Joan Llaverias de Josep Maria Cadena, i divendres s'inicien les passejades per la façana marítima 'Racons de mar'

El Museu Víctor Balaguer acull fins al 25 de setembre l'exposició 'Llaverias i el mar'. Una mostra itinerant, amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor a Vilanova i la Geltrú, que han organitzat conjuntament el Museu Marítim de Barcelona, el Museu del Mar de Lloret i el Museu Balaguer.

Dins de les activitats programades en motiu de l'exposició, aquesta setmana es presenta el llibre escrit per Josep Maria Cadena sobre Joan Llaverias i Labró. Dijous 9 de juny a les 19.30 h tindrà lloc a la Biblioteca Museu Balaguer la presentació del llibre "Joan Llaverias 1902-1904", editat per Àmbit Serveis editorials.
En aquesta presentació, organitzada per l'Associació d'Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el periodista i crític d'art Josep Maria Cadena ofereix un detall tècnic i una contextualització històrica dels primers 383 acudits gràfics publicats al setmanari Cu-Cut. El resultat és un llibre que combina la bellesa dels dibuixos, l'humor dels acudits i una aproximació al coneixement de l'època d'ara fa cent anys. L'accés a l'acte és lliure i gratuït.

A més, també es dóna el tret de sortida a les passejades per la façana marítima "Racons de mar", a càrrec de l'empresa ARC gestió cultural S.L. Aquest divendres 10 de juny a les 20 h es realitzarà un itinerari en el que es farà un recorregut pels llocs més emblemàtics de la vida marinera de Vilanova i la Geltrú. Una ciutat que és i ha estat sempre un poble mariner que s'ha sobreposat a grans desastres com l'Any dels Negats i ha esdevingut un dels ports més importants de la costa catalana. Durant la passejada es visitaran indrets tan singulars com el port, les antigues cases de pescadors o la Torre Blava, a dalt d'on finalitzarà l'activitat prenent una copa de cava.

A banda d'aquest divendres, la passejada també es repetirà el 15 de juliol i el 26 d'agost a les 20 h. Aquesta activitat iniciarà el seu recorregut des de la porta d'accés a l'Espai Far, al número 2 de la pujada de Sant Cristòfol.
El preu de la visita és de 7 euros per persona, i cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 93 815 42 02, o bé per correu electrònic a informacio@victorbalaguer.cat. Les places són limitades.

Podeu consultar el dossier de premsa de l'exposició "Llaverias i el mar", amb tota la informació sobre l'artista, l'exposició i les activitats complementàries, en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00