Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2014

Al juny comencen les activitats d'estiu al Museu Romàntic Can Papiol i al Museu Víctor Balaguer

Tornen les visites teatralitzades al Papiol  Tornen les visites teatralitzades al Papiol

Cal reservar prèviament per gaudir de les visites guiades i les vistes teatralitzades

Amb l'arribada del bon temps, tant el Museu Romàntic Can Papiol com la biblioteca Museu Víctor Balaguer comencen les activitats d'estiu.
Al Museu Víctor Balaguer tornen les visites "Temple maçònic? Misteris i símbols". En aquesta ocasió, la visita al museu estarà centrada en la seva arquitectura i en el significat que Víctor Balaguer va voler donar a l'edifici, a través d'elements decoratius d'antigues civilitzacions, referències a l'exotisme i símbols maçònics. Els visitants podran conèixer també un dels espais més singulars del museu, que normalment no està obert al públic; la cúpula i les seves vistes. L'activitat acaba amb una copa de cava al jardí del museu. La primera d'aquestes visites serà el proper dijous 12 de juny a les 19.30 h i té un preu de 5 euros. Cal fer reserva prèvia.

Diumenge 15 de juny a les 12 h es podrà seguir la visita a la mostra "Pau Roig Estradé (1914-1994)". L'exposició és un recull antològic d'obra d'aquest destacat artista vilanoví, deixeble de Joaquim Mir. Les obres provenen del fons del propi Museu Balaguer i d'altres col·leccions particulars de la ciutat. La visita té un preu de 3 euros i requereix reserva prèvia.

Per a les reserves a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer cal trucar al 93 815 42 02 o bé enviar un correu a informacio@victorbalaguer.cat.

Per la seva banda, al Museu Romàntic Can Papiol tornen les visites teatralitzades ambientades a l'època de la guerra del francès. La primera d'aquestes visites, amb el nom d'"Hostes vingueren que de casa ens tragueren" es farà dissabte 28 de juny a les 19.30 h. Els visitants, acompanyats del senyor Benet Rubinat (nebot de Francesc de Papiol) i alguns membres del seu servei, recorreran la casa d'una de les famílies benestants més importants de Vilanova i la Geltrú al segle XIX. La presència dels francesos a la ciutat, la religiositat dels seus inquilins o la vida quotidiana que s'amaga darrere d'aquestes quatre parets quedaran a la vista dels espectadors perquè entenguin, d'una manera divertida, com era la vida al segle XIX. En finalitzar se servirà una copa de cava al jardí del Museu. Aquesta visita té un preu de 10 euros i requereix reserva prèvia.

Per les activitats de Can Papiol cal fer reserva al 93 893 03 82 i o bé a museupapiol@vilanova.cat.

També cal recordar que el jardí del Museu Papiol estarà obert al públic els divendres a la tarda del mes de juny, de 18 a 20 h. Qui ho vulgui podrà donar un tomb per aquest indret privilegiat al nucli antic de la ciutat, de forma gratuïta.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00