Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/04/2014

Canal Empresa i Catalunya Emprèn, dos projectes per promoure l'activitat empresarial

 Presentació de l'acte a la Masia en Cabanyes  Presentació de l'acte a la Masia en Cabanyes

Presentació del canal telemàtic per facilitar els tràmits per a les empreses i el programa de suport als emprenedors

La Generalitat de Catalunya va presentar ahir el Canal Empresa i el programa Catalunya Emprèn als ajuntaments i empresaris del Garraf. Es tracta de dues iniciatives adreçades a ajudar i a promoure l'activitat empresarial

L'alcaldessa de VNG i presidenta de NODE Garraf, Neus Lloveras, va voler destacar l'objectiu del Canal Empresa de ser "una administració facilitadora". Per Lloveras "si poguéssim aplicar aquest adjectiu a tota l'administració hauríem fet un important pas endavant."

El director dels serveis territorials a Barcelona de la conselleria d'Empresa i Ocupació, Eliseu Oriol, va explicar que les dues eines, tant el canal telemàtic com el programa Catalunya Emprèn han de servir "per sumar, per avançar i sobretot per fer les coses més fàcils".

La gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat, Cristina Pruñosa, va ser l'encarregada d'explicar com funciona el Canal Empresa. A banda de posar-ho fàcil als empresaris i emprenedors, "l'eina pretén ser el punt de referència de qui vol desenvolupar un projecte empresarial al llarg de tot el cicle de vida de l'empresa, estem oferint una integració de serveis amb independència de l'administració responsable". Pruñosa va destacar que el portal està pensat des del punt de vista de l'usuari, no pas des de l'administració, i va explicar que la utilitat més novedosa és una "eina guiada de tràmits". Aquesta eina genera un mapa dels tràmits necessaris a dur a terme per una activitat empresarial en base a les preguntes respostes per l'usuari.

La Generalitat ha identificat més de 700 tràmits de les administracions locals, autonòmiques i estatals que afecten l'activitat empresarial. L'objectiu és anar integrant-los tots en el portal.

Pel que fa al programa Catalunya Emprèn va ser Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball autònom de la Generalitat qui va explicar-ne els trets principals. López va dir que es tracta "d'una marca i un programa marc transversal que el que fa és promoure i alinear tot el que s'està fent en l'àmbit de l'emprenedoria". Per Xavier López el que succeeix és que molts esforços queden envà, per això "la voluntat del programa és alinear tot el que està fent tant a nivell públic com privat".

La presentació es va dur a terme a la Masia d'en Cabanyes i va comptar amb la presència d'alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores dels municipis del Garraf i també del president del consell comarcal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00