Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/10/2009

Canal Blau presenta les novetats de la programació de tardor

  L'equip humà que fa possible la programació de Canal Blau L'equip humà que fa possible la programació de Canal Blau

La televisió pública del Garraf reforça en la programació de tardor la producció pròpia

La televisió pública del Garraf, gestionada pel Consorci Teledigital, fa un aposta decidida per la producció comarcal. Aquesta tardor realitza setmanalment fins a 12 programes propis, arribant a les 15 hores a la setmana de producció local. La regidora de Premsa i Comunicació, Mila Arcarons, va destcar ahir en la presentació de la nova programació "el reforç dels programes propis de qualitat i que són referència més enllà del Garraf". 

Dos informatius diaris i un de resum a la setmana, programes d'esports, d'entrevistes, de tertúlia, de política, d'empresa, de territori, de festes populars, de tecnologia, un magazín cultural i les retransmissions esportives i culturals són les propostes de la programació que fan que, al llarg de l'any, la televisió pública local doni la paraula a més de 700 persones. Cal afegir que més de 1000 alumnes participen en programes com el Picalletres, la Setmana de la Ciència i el Cantem al Nadal, en el qual els alumnes de P5 canten les seves nadales a la tele.

La televisió pública també juga un paper important alhora de fer arribar a tot el públic aquells esdeveniments que es fan al carrer. Al llarg de l'any és fan més de 75 retransmissions, 25 en l'àmbit festiu i cultural, i unes 50 en l'àmbit esportiu. 

La presentació de la programació per a la nova temporada va comptar amb la presència dels alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Canyelles, així com dels regidors responsables de Comunicació de Sitges i Cubelles. També hi varen ser presents nombrosos col·laboradors i entitats que fan possible les emissions, tant de la ràdio com de la televisió local.


Novetats de la temporada

Gent d'Empresa
Les novetats destacades d'aquesta temporada de tardor arriben dimarts, dia 20 amb el GENT D'EMPRESA, una proposta que dóna veu als empresaris de la comarca. A través dels reportatges sobre el món econòmic del Garraf i les taules de debat que conduirà la periodista Montserrat Parrilla, ens aproparem al món de l'empresa de de diverses òptiques. Es tracta d'una coproducció entre la televisió comarcal i l'associació d'empresaris del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès.

Punt de Fuga
Dijous 22 estrenem nou magazín. PUNT DE FUGA, conduït per Owen John Holden, on tindran cabuda totes les propostes culturals, d'oci, societat, i descoberta del patrimoni de la comarca. L'entreteniment està servit.

Sessió Plenària
Els divendres també s'ha incorporat una novetat aquesta temporada: SESSIÓ PLENÀRIA, que dirigeix i presenta la periodista Carola Fernàndez. Es tracta d'un espai dedicat a la política municipal dels sis ajuntaments de la comarca, que ha de servir per divulgar l'activitat plenària dels municipis del Garraf. El programa inclou resums sobre els acords presos en els plens municipals, i entrevistes a regidors, a més de perfils polítics.


Programació TDT Garraf tardor 2009
-Programes consolidats-

Garraf al Dia (informatius)
La programació pròpia inclou altres programes. AL DIA GARRAF és l'aposta informativa de Canal Blau i Maricel televisió. Dos informatius diaris, en edició migdia i edició nit, permeten apropar a la ciutadania els fets noticiables més destacats de la comarca del Garraf. Marga Trias en l'edició migdia i Pere Lobato en l'edició nit, presenten un informatiu elaborat des de les redaccions de Canal Blau i Maricel televisió, amb un ampli dispositiu de mitjans tècnics i humans que fan possible l'edició diària de mitja hora d'actualitat comarcal. L'aposta pels informatius s'ha reafirmat des de fa uns mesos amb Garraf al dia cap de setmana, presentat per Magí Fortuny, i que vol ser un resum de l'actualitat de tota la setmana. La informació cultural i l'actualitat esportiva tenen també el seu espai dins l'Al dia Garraf. El futbol i l'hoquei centren bona part dels continguts esportius diaris juntament amb el repàs de la resta d'esports més minoritaris i els seus protagonistes. Presenten Dani Serra en l'edició migdia i Xavi Fernández a L'EDICIÓ NIT.

La Banqueta
Pel que fa als nostres programes de prime time, els dilluns continuem amb LA BANQUETA, el programa esportiu dirigit i presentat per Jordi Martí, on es repassa l'actualitat esportiva dels diferents i nombrosos equips esportius de la comarca.

L'Accent
Els vespres dels dimarts seran compartits aquesta temporada. Primer tenim un clàssic, L'ACCENT, on el periodista Pere Lobato condueix aquest espai centrat en el gènere de l'entrevista. L'altra part de la nit és per al Gent d'Empresa.

Sota el cel del Garraf
Els dimecres la periodista Imma Pulido torna presentar SOTA EL CEL DEL GARRAF, l'espai de tertúlia de temàtica social i cultural. El programa aborda temes d'actualitat vistos i explicats des del punt de vista d'aquells protagonistes que no solen aparèixer als mitjans de comunicació.

Cop d'Ull
També dimecres recuperem una antiga producció d'aquesta casa: el cop d'ull. Un programa conduït per Clara Virgili que ens ajudava a donar un COP D'ULL al patrimoni natural i arquitectònic de la comarca tot visitant les masies de pagès i fent rutes a peu per conèixer la flora i la fauna. Un programa que comptava amb col•laboradors indispensables, com Josep Anton Herrera, Vicenç Carbonell i Pere Marsé.

Gaudeix la Festa
Les nits de dijous seguiran ocupades també per dos programes: d'una banda, el Punt de fuga, i de l'altra, l'èxit d'aquest estiu: el GAUDEIX LA FESTA, un programa que va començar a la ràdio i que ha fet un exitós salt a la televisió. Joan Ignasi Gómez, Carles Borrell i Ramon Saumell ens endinsen en el món de la cultura festiva i popular de les nostres contrades.

La Malla Tendències
Les nits de divendres es completen amb LA MALLA TENDÈNCIES, dirigit per la periodista Cristina Sáez. Vivim en un món connectat, on les distàncies es resolen amb un clic de ratolí. On les barreres s'esborren i els diferents mons es barregen i es mesclen. On la paraula, el gest i la imatge es fusionen per traçar un embull de disciplines. A La Malla Tendències s'explora aquest nou encreuament de camins de la mà dels seus protagonistes, creadors, cineastes, artistes, escriptors, músics. A més, podem conèixer de prop nous talents de l'escena catalana amb petits concerts privats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00