Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2008

Presentació del projecte 'Mirada'

 D'esquerra a dreta: Montserrat Prats, Míriam Espinàs i Salvador Baig D'esquerra a dreta: Montserrat Prats, Míriam Espinàs i Salvador Baig

Està adreçat a persones que presenten dificultats per accedir al mercat laboral i promourà ocupacions de serveis a les persones

La regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, el gerent del CFO La Paperera, Salvador Baig i la cap de Formació del CFO La Paperera, Montserrat Prats, han presentat avui el projecte 'Mirada'. El projecte 'Mirada' està adreçat a persones que presenten dificultats per accedir al mercat laboral, majoritàriament dones aturades, de 30 a 54 anys, que necessiten la capacitació en un ofici, ampliar els seus coneixements amb la pràctica laboral o precisen suport i tutela en el seu procés d'orientació professional laboral.

La regidora ha destacat que Vilanova i la Geltrú és el tercer municipi de Catalunya que tira endavant aquest projecte, amb Barcelona i Badalona, i ha explicat que un dels objectius és donar valor a les ocupacions relacionades amb l'atenció a les persones i que els professionals que hi treballin disposin de la formació adequada per portar-les a terme.

El gerent del CFO La Paperera ha esmentat que amb aquest projecte comença una nova manera d'entendre polítiques actives, basades en la plurianualitat , fet que és una reivindicació que permet estandarditzar els programes de formació i les plantilles.

A banda, la cap de Formació del CFO La Paperera ha dit que es faran itineraris personalitzats a les necessitats de les persones participants i que puguin continuar en el projecte encara que trobin feina, tot i que per començar hauran d'estar a l'atur.

La previsió és que participin en el projecte més de dues-centes persones i l'índex d'ocupació estigui al voltant del 65%. La durada del projecte és de 36 mesos i compta amb un pressupost d'un milió d'euros, finançat en un 50% pel Fons Social Europeu, Eix 2 del Programa Operatiu Adaptabilidad y empleo, a través de la Subvenció Global del Ministerio de las Administraciones Públicas, i en l'altre 50% per l'Ajuntament de VNG i el CFO La Paperera.

En la realització del projecte participaran les regidories de l'Ajuntament de VNG d'Educacio i Treball, i Salut i Convivència, des d'una perspectiva de planejament global i concertat. També hi col·laboraran altres administracions, i entitats que treballen en el territori.

A partir de diferents punts d'anàlisi de l'entorn es planteja un projecte que treballi en el desenvolupament de competències personals i professionals que permetin a l'alumnat fer front al món del treball i facilitar el retorn o la incorporació de les persones aturades al mercat del treball.

En quant a l'empresariat, es vol facilitar que les empreses trobin perfils adequats a les seves necessitats. També es vol impulsar i consolidar les ocupacions del sector serveis a les persones: vellesa, infància, malalts de llarga durada i persones amb discapacitat. I crear una plataforma de diàleg encarregada de realitzar la prospecció, detecció i dinamització dels serveis a les persones de la ciutat.

En relació a la ciutadania en general, els objectius són sensibilitzar sobre la igualtat de gènere i oportunitats i donar prestigi social i valor professional al sector d'ocupació de serveis a les persones.

El projecte pretén abordar algunes necessitats detectades a la ciutat realitzant un treball integral i en xarxa. I inclourà cinc activitats interelacionades: sensibilització i difusió, prospecció i dinamització de les empreses del sector, orientació, formació professional i inserció.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00