Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2010

Celebració dels actes del Dia de la Dona, també al Museu Víctor Balaguer

  Tòrtola València, pintada per Rafael Sala l'any 1915  Tòrtola València, pintada per Rafael Sala l'any 1915

Els actes consistiran en una conferència i un recorregut autoguiat per la col·lecció de pintura femenina del museu

El Museu Víctor Balaguer enceta un nou cicle anual de conferències amb motiu del Dia de la Dona. Retrats de dona vol donar a conèixer, de la mà d'especialistes, qui són algunes de les dones que apareixen retratades en les pintures del museu vilanoví.

El cicle l'inicia el dijous 4 de març, a les set de la tarda, l'escriptora i historiadora Maria Pilar Queralt del Hierro que parlarà al voltant del personatge de la Tòrtola València, una dona avançada en el seu temps, ballarina de danses orientals i inspiració d'alguns artistes espanyols del segle XX. L'artista vilanoví Rafael Sala la va pintar l'any 1915, i l'obra està exposada al Museu Víctor Balaguer.

Una altra de les activitats que es proposen és el recorregut autoguiat per la col·lecció de pintura. La imatge de la dona a la pintura és un recorregut per la col·lecció de pintura del Museu en que la protagonista és la dona. El visitant podrà descobrir les imatges femenines pròpies en l'art de finals del XIX fins a principis del XX.

L'itinerari s'acompanya amb un fulletó de mà específic per tal de facilitar la visita. Paral·lelament, s'han identificat amb una icona les pintures que exemplifiquen aquest univers femení.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00