Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/07/2013

L'Ajuntament publica 80 indicadors sobre la transparència municipal

Sessió plenària de l'Ajuntament de VNG    Sessió plenària de l'Ajuntament de VNG

El Ple va aprovar dilluns publicar els indicadors i també iniciar la integració d'ICVSAM a Neàpolis

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet públics els indicadors de transparència, un llistat de 80 informacions sobre diversos àmbits de la gestió municipal com son la corporació, les relacions amb la ciutadania i la societat, la transparència econòmico-financera, la transparència en contractació de serveis i la transparència en urbanisme i obres públiques entre d'altres.

El Ple de dilluns va aprovar per unanimitat fer públics als indicadors al web municipal. L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha destacat que aquesta publicació ha de contribuir a millorar la confiança en l'Ajuntament. 'Posem a l'abast tota la informació sobre tots els àmbits de l'Ajuntament perquè hi hagi transparència, perquè el ciutadà se senti més proper a la institució i hi confiï.'

En la línia de fer una gestió transparent, Neus Lloveras també va voler destacar l'aprovació en el Ple de la modificació parcial del catàleg de llocs de treball municipals. 'Qualsevol canvi es fa totalment transparent, públic'.


Una altra qüestió que es va debatre en la sessió plenària van ser la prestació del servei públic de ràdio i televisió local a través de l'EPEL Neàpolis. El Ple va aprovar, amb els vots a favor del Govern i l'abtenció de la resta de grups, iniciar el procés per dissoldre i liquidar l'empresa ICVSAM, l'encarregada actual de gestionar Canal Blau Ràdio i Televisió, en favor de la integració a Neàpolis. El regidor de Comunicació, Gerard Figueras, va parlar dels reptes que afronta la gestió pública, un dels quals és guanyar sostenibilitat. Per Figueras l'aposta del Govern amb aquesta integració d'empreses municipals té per objectiu 'renovar i enfortir la tasca de servei públic.' El regidor de Comunicació va explicar que la integració 'vol aportar criteris d'innovació social, perquè és l'hora d'aportar innovació tecnològica i perquè els mitjans de comunicació públics han de ser una eina important de recuperació econòmica de la ciutat.'

El regidor d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Manel Clavé, va justificar l'abstenció del seu grup 'perquè volem que el projecte tingui més garanties que serà viable'. Nobstant això Clavé va reonéixer el treball que ha dut a terme la comissió d'estudi i també va valorar positivament l'acord assolit amb els treballadors d'ICVSAM sobre el seu pas a Neàpolis.

Marta Rius, en nom de la Candidatura d'Unitat Popular va parlar dels conceptes de democràcia i proximitat, lligats als mitjans de comunicació municipals, i explicar l'abstenció de la seva formació perquè 'és difícil apostar per un model que no hem sabut veure. No s'ha concretat com nosaltres esperàvem'.


Per part del Partit Popular, Santi Rodríguez va posicionar la seva formació explicant que 'aquest projecte va néixer amb una voluntat d'estalvi i acabem amb una aposta. No m'agraden les apostes'.

Joan Martorell,, regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya va demanar al regidor de Comunicació 'una mica més de temps per aclarir dubtes'. Martorell va parlar dels objectius de la integració de les empreses dient que 'tenen poca concreció, potser si que hi votarem a favor quan ho acabem d'entendre'.

Per tancar el debat, Gerard Figueras va reafermar la seva aposta pel projecte i va mostrar el seu convenciment que Vilanova i la Geltrú pot ser referència en els mitjans de comunicació públics locals, 'com ja ho hem estat altres vegades amb Canal Blau'.

La sessió ordinària de dilluns va debatre en total una trentena de punts. Entre aquesues dues mocions que van comptar amb la intervenció de representants de col·lectius ciutadans. Alejandro Faus Avella, de l' Associació pel Dret a un Treball Digne, va defensar la 'moció per assegurar una alimentació digna i equilibrada a tots els vilanovins' i Ricardo Sebastián Lagunas, com a delegat per la UGT i en qualitat de representant dels treballadors va intervenir en la moció d'urgència relacionada amb la Piscina Municipal.

ple de juliol 2013 Alejandro Faus

 ple de juliol 2013 Ricardo Sebastián
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00