Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2016

De Neàpolis al Festival de Cannes

©2016-Fabula-AZ Films-Funny Balloons-Setembro Cine-All Rights Reserved/Foto: Diego Araya   ©2016-Fabula-AZ Films-Funny Balloons-Setembro Cine-All Rights Reserved/Foto: Diego Araya

La productora Setembro Cine, amb seu a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis ha participat en la coproducció del film 'Neruda' que avui s'ha estrenat al Festival de Cannes

De l'11 al 22 de maig el Festival de Cinema de Cannes celebra 'La quinzena dels realitzadors' i és en aquest marc que aquest divendres 13 de maig s'ha estrenat 'Neruda' del realitzador i guionista xilè, Pablo Larraín. Es tracta d'una producció de Setembro Cine, productora cinematogràfica amb seu a l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, juntament amb Fabula (Xile); AZ Films (Argentina), Funny Balloons (França) i Participant Media (USA).

El film està protagonitzat per Gael Garcia Bernal; Luis Gnecco; Mercedes Morán; Pablo Derqui i Emilio Guitérrez Caba i se situa en l'etapa com a senador del poeta Pablo Neruda l'any 1948. La persecució, fugida i posterior pas a la clandestinitat del poeta amb la seva dona, la pintora Delia del Carril i com va convertint-se en un símbol de la llibertat i en una llegenda literària centren la trama d'aquesta pel·lícula amb empremta vilanovina.

Fernanda del Nido, responsable de Setembro Cine ha coproduït internacionalment aquest film comptant amb la col·laboració de David Sanz, responsable de la productora de VNG Claqueta y Acción. Aquesta empresa és la impulsora de l'escola de cinema Catalonia films School, on la productora Fernanda del Nido va formar-se per posteriorment crear la seva empresa de producció cinematogràfica a la capital del Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00