Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/10/2013

El Ple aprova el Pla d'Usos del Casc Antic i l'Eixample Central

El nou document contempla la creació de noves activitats

El Ple Ordinari d'octubre de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destaca per l'aprovació definitiva de la Modificació del Pla Especial d'Usos per a establiments musicals i de restauració de pública concurrència del Casc Antic i Eixample Central de Vilanova i la Geltrú s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, PP i CUP i els vots en contra de PSC i ICV. El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, ha destacat que aquesta modificació del Pla d'Usos ha vingut donada per que "en aquests moments ens hem anat trobant amb certes incongruències i certs problemes per donar llicències d'activitats. El pla calia modificar-lo i adaptar-lo a l'ordenança de sorolls. També calia regular noves activitats que no estaven regulades al Pla d'Usos, i abordar la conciliació amb els veïns. En aquest sentit hi ha hagut reunions amb associacions de veïns i gremis d'hoteleria i restauració." La regidora Iolanda Sánchez ha anunciat el vot contrari d'ICV argumentant que "el redactat del pla d'usos va ser intens i molt pensat perquè es volia solucionar la problemàtica entre l'oci nocturn i el descans dels veïns. Calia adequar-lo a la normativa acústica actual però no coincidim en l'ampliació de determinades activitats. No és el model que volem. Creiem que la ciutat necessitat un model plural i divers on l'especialització – a excepció dels eixos comercials – pot ser contraproduent." Per la seva banda, des de la CUP, Raimon Ràfols ha anunciat el vot favorable donat que "des dels poders públics hem de cercar un equilibri en les activitats i no vèiem clara l'excés de limitacions que hi havia a la zona. Segurament nosaltres encara ho ampliaríem més. No ens fa por l'especialització. No creiem que sigui una cosa dolenta." Des del PP, Francis Álvarez també ha anunciat el vot favorable de la seva formació tot i que ha afirmat que "nosaltres encara ampliaríem més les activitats. Creiem en la liberalització de les activitats i que això generarà riquesa i moviment econòmic." Finalment, Gerard Llobet, del PSC, ha explicat el vot en contra del seu grup en el sentit que "temem una tematització del centre històric de la ciutat. Se'ns obren molts interrogants de sobre si cal ampliar l'oferta i perjudicar al sector que ja està molt tocat. No hi ha un model de centre històric perquè el govern no te cap model. I tenim la sensació que no hi ha hagut prou accions participatives per saber que en pensa el veïnat".

El Ple ha aprovat el conveni entre l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Freixenet SA per tal de fer la campanya de la Gamba de Vilanova amb els vots a favor de CiU i PP, el vot en contra de la CUP i l'abstenció de PSC I ICV. També s'ha aprovat el conveni amb l'Associació Doctor Jump – Festival Blanc per unanimitat, mentre que el conveni amb la Cambra de Comerç de Barcelona va quedar sobre la taula.

En el capítol de mocions s'han aprovat per unanimitat les que va presentar ICV per tal sol•licitar a la Generalitat de Catalunya que garanteixi beques de menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat: i la de suport a la vaga de docents a les Illes Balears i de rebuig a l'anomenat “Tractament Integral de Llengües” que pretén imposar el Govern Balear. També per unanimitat ha progressat les mocions de la CUP en contra de la reforma del Codi Penal respecte al dret al propi cos; i la de per a la contractació progressiva d'energia verda per als subministraments municipals. La tercera moció de la CUP, per declarar la il·legitimitat d'una part del deute de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ha decaigut amb els vots a favor de la CUP i ICV, els vots en contra de CiU i PP i l'abstenció del PSC.

Quant a la moció del PSC sobre l'empresa municipal PIVSAM s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, PP, CUP i ICV mentre que el govern s'aixecava i no participava a la votació. La segona moció del PSC sobre el procés d'adjudicació de la concessió del servei de neteja als equipaments municipals ha estat aprovada per unanimitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00