Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/05/2009

Dues obres de Joaquim Mir viatgen al Museo de Bellas Artes de Bilbao

  'Racó del jardí de la casa de Joaquim Mir' 'Racó del jardí de la casa de Joaquim Mir'

Els quadres formen part de la mostra antològica dedicada a l'artista que s'ha pogut veure al CaixaForum de Barcelona i que ara es podrà veure a Bilbao

Les obres 'Les Comparses de Vilanova' i 'Racó del jardí de la casa de Joaquim Mir' del pintor Joaquim Mir, dipositades al Museu Víctor Balaguer, formen part de la mostra dedicada a l'artista Joaquim Mir. Antològica (1873-1940) produïda per l'Obra Social de La Caixa, que s'ha pogut veure al CaixaForum de Barcelona, i que ara es podrà visitar al Museo de Bellas Artes de Bilbao on hi restarà fins el 26 de juliol de 2009.

Joaquim Mir va pintar les dues obres entre els anys 1925 i 1926, les quals decoraven, juntament amb les d'altres pintors vilanovins, les parets del Cafè Foment. S'hi representen indrets i paisatges de la ciutat de Vilanova, imatges de les seves festes i tradicions populars, així com indrets de la ciutat. La presència de Joaquim Mir a Vilanova des de l'any 1921, lloc on es va establir definitivament, va transformar la ciutat en un focus important d'activitat pictòrica. L'any 1974 tot el conjunt va ser donat al Museu Víctor Balaguer.

L'exposició, fruit d'un intens treball de recerca dut a terme pel crític i historiador Francesc Miralles i el seu equip, mostra una selecció de 80 obres - entre olis, pastels i dibuixos -, i repassa les etapes pictòriques d'un dels millors paisatgistes de l'art català i espanyol de principis del segle XX.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00