Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/11/2016

Èxit de l'exposició per prevenir el consum de tabac entre els joves

Alumnes de 1r d'ESO del Manuel de Cabanyes     Alumnes de 1r d'ESO del Manuel de Cabanyes

370 alumnes de 1r d'ESO visiten l'exposició

370 alumnes de 1r d'ESO han passat durant aquetes dues setmanes per l'exposició "El tabac al descobert", de la Diputació de Barcelona, per a la prevenció del consum de tabac entre el jovent.

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha acollit des del 2 de novembre aquesta mostra per on han passat aquests 370 estudiants amb 26 professors/es dels instituts Dolors Mallafré, Sant Bonaventura, Manuel de Cabanyes, el Cim i la UEC.

Una tècnica de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament ha ofert una visita guiada als diferents plafons que formen l'exposició, i són els mateixos nois i noies de 12 i 13 anys els qui després, en grups, expliquen a la resta el que han après en cada espai de l'exposició.

També s'explica als alumnes que el tabac és una substància de gran poder addictiu que causa problemes greus de salut. Encara que pot semblar en un primer moment inofensiu, moltes persones comencen a fumar perquè els altres ho fan, perquè necessiten tenir les mans ocupades, perquè relaxa... Al cap de poc, s'adonen que aquesta substància forma part del seu dia a dia i, tot i que es pensaven que seria fàcil, deixar-ho es converteix en un problema difícil de resoldre.
"El tabac al descobert" convida a conèixer millor el tabac i tot el que l'envolta, perquè només si tenen tota la informació, els i les joves podran prendre la millor decisió.
Tota la informació de l'exposició aquí

Aquesta activitat és complementària al Programa de Prevenció del Consum de Drogues que desenvolupa la Regidoria de Salut de l'Ajuntament als instituts de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00