Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/08/2007

El transport urbà de VNG incorpora dos autobusos nous

 Dos autobusos nous s'incorporen al transport urbà de VNG   Els dos vehicles en substitueixen dos de vells i es modernitza, per tant, la flota

A l'actualitat tota la flota de busos urbans està preparada per a persones amb mobilitat reduïda

L'Ajuntament de VNG i l'empresa Transport Ciutat Comtal van presentar ahir dimarts al migdia dos autobusos nous que s'incorporaran a la flota de transport urbà. Es tracta de dos vehicles de la marca Van Hool que compleixen la normativa Euro 4 sobre emissions de gasos. 

L'acte de presentació es va dur a terme a l'esplanada del parc de Ribes Roges. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Xavier Carbonell, va destacar l'esforç d'inversió per millorar la flota d'autobusos de la ciutat i haver aconseguit que la freqüència de pas d'aquests vehicles ja no sigui de trenta minuts sinó de vint. L'empresa Transports Ciutat Comtal ha invertit un total de 360.700 euros en la compra dels dos vehicles nous, que substituiran els dos més antics de la flota. 

Amb aquest fet, l'edat mitjana dels autobusos de transport urbà és de 30 mesos, amb unes condicions de seguretat àmpliament augmentades i accessibles al 100% per a persones amb mobilitat reduïda. Els nous autobusos tenen 18 places per anar asseguts i 37 per anar drets. Compten amb rampa d'accés per a persones amb problemes de mobilitat i un sistema de seguretat de bloqueig del vehicle sigui amb les portes obertes, estant inclinat, amb la rampa accionada o amb la tapa del motor oberta. Pel que fa a la climatització, ofereixen sistemes d'aire condicionat amb gas ecològic i de calefacció distribuïda per canals al sostre. 

Així mateix, presenten rètols electrònics per indicar les destinacions. Les dimensions dels nous busos són d'uns 9,5 metres de llarg per 2,40 d'ample. Funcionen amb motor dièsel i tenen una potència de 240 cavalls. Compten amb caixa de canvis de sis marxes, suspensió pneumàtica integral i sistema de frens amb antibloqueig de les rodes. Es tracta de dissenys moderns de mitjans de transport urbà, que compleixen amb la normativa mediambiental Euro 4, d'obligat compliment per a tots els vehicles apareguts al mercat des de l'1 de gener de 2005. Els dos busos han estat creats per l'empresa belga Van Hool, especialitzada en construcció d'autobusos i camions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00