Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/09/2010

La Festa del Cavall mostra enguany l'antiga tradició del transport del vi

Tomàs Álvaro i Jaume Mercadé Tomàs Álvaro i Jaume Mercadé

Dissabte i diumenge se celebrarà aquest esdeveniment, que contribueix a mantenir la cultura tradicional del territori

El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, i el president de l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, Jaume Mercadé, van signar ahir el conveni de col·laboració per a la celebració de la Festa del Cavall de Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc aquest cap de setmana a la Masia d'en Frederic.

La festa enguany vol recordar l'antiga tradició del transport del vi, que es feia amb cavalls i carros, per això bona part de les propostes versaran al voltant d'aquest tema. Així, exhibicions i espectacles eqüestres es combinaran amb punts de degustació de vi i cava a càrrec de cellers del territori.

La "tasca de manteniment de la cultura tradicional" que exerceix durant tot l'any l'Associació dels Tres Tombs va ser un dels valors més destacats per Tomàs Álvaro, ahir en la signatura del conveni. El regidor va lloar la important implicació de l'entitat en l'organització d'esdeveniments que contribueixen a la promoció de Vilanova i la Geltrú, com són la festa major d'hivern, és a dir, els Tres Tombs de Sant Antoni, la Festa del Cavall i les activitats durant la Fira de Novembre a la Masia d'en Frederic.

Per això, va explicar Tomàs Álvaro, malgrat la crisi no s'ha retallat l'aportació econòmica de l'Ajuntament a l'organització de la cita que atraurà visitants d'arreu aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú. La Festa del Cavall començarà dissabte a les 10.30 h amb una passejada amb ponis dins del recinte. A la tarda, a les 18 h tindrà lloc una espectacular exhibició hípica a càrrec del vilanoví Club Hípic Rosper. Simultàniament s'obrirà la degustació i venda de vi i cava del celler Pere Olivella.

Masia d'en FredericA continuació es podrà veure l'espectacle Traginant vi, centrat en el fil temàtic d'aquesta edició de la festa, amb guió original de Xavier Orriols. Diumenge al matí s'oferirà nova sessió de passejada de ponis, a partir de les 10.30 h, alhora que quedarà obert el punt de degustació de vi i cava del celler Can Ramon, dels Viticultors del Montgròs. A les 12 h es podrà gaudir de l'exhibició d'enganxes i carruatges, un acte que ja va tenir lloc l'any passat amb molta expectació.

L'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú es dedica a la difusió de la cultura del cavall, sempre vinculada, a la nostra terra, amb el món de la pagesia, els traginers i els carruatges. Amb la consolidació de la Festa del Cavall, ja en són una desena d'edicions, enguany s'ha allargat la celebració fins diumenge al migdia. A banda de l'ajut econòmic, l'Ajuntament de la ciutat proporciona també suport d'infraestructura a l'esdeveniment.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00