Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2008

Diumenge es podrà veure en directe a l'auditori de Neàpolis l'òpera 'Elektra'

      L'entrada a l'auditòri és gratuïta L'entrada a l'auditòri és gratuïta

L'entrada a l'acte és gratuïta i es retransmet des del Gran Teatre del Liceu

El proper diumenge, 17 de febrer, l'Auditori de Neàpolis acollirà la retransmissió, en directe, de l'òpera Elektra, que es representa al Gran Teatre del Liceu.

El regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro ha explicat que es tracta d'un acte coordinat per les regidories de Cultura i de Societat de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i que s'emmarca dins la programació de l'Anella Cultural, en la que participen el CCCB, la fundació i2Cat els ajuntaments que s'apleguen dins la denominada Xarxa Transversal.

La retransmissió es farà en directe a partir de les cinc de la tarda, és gratuïta i compta amb el suport de la fundació i2Cat i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest acte s'inclou dins la programació d'aquest trimestre de la Regidoria de Cultura. Aquesta òpera es podrà veure en directe també a les ciutats de Granollers (Auditori Museu) i a Vic (Universitat de Vic).

L'òpera es pot veure dins de la Temporada del Gran Teatre del Liceu 2007-2008. Es tracta d'una Tragödie en un acte, amb llibret d'Hugo von Hofmannsthal sobre l'obra homònima de Sòfocles. La Direcció musical és de Sebastian Weigle i la direcció escènica de Guy Joosten. L'escenografia i el vestuari son de Patrick Kinmonth. Elektra està interpretada per Deborah Polaski, Adrianne Pieczonka, Eva Marton, Albert Dohmen, Graham Clark, Renate Behle, Charles Hens, Lani Poulson, Claudia Schneider, Mireia Pintó, Michelle Marie Cook, Henriikka Gröndahl i altres. Amb l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Es tracta d'un espectacle sense entreacte, amb una durada aproximada d'1 hora i 45 minuts.

L'objectiu del projecte Anella Cultural es posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i connectar-les amb les institucions territorials per tal de produir, experimentar i intercanviar coneixement i creativitat en una constant circulació d'idees. Els participants provenen tant del món cultural com del món tecnològic o empresarial: grans centres culturals, centres culturals territorials que conformen la Xarxa Transversal, les universitats i finalment les empreses. En aquest sentit, Tomàs Álvaro ha explicat que la implantació de la fibra òptica a la ciutat de Vilanova i la Geltrú començarà per l'espai Neàpolis amb la voluntat de que es vagi estenen cap a d'altres equipaments municipals com La Sala.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00