Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/04/2012

El conseller de Benestar Social i Família elogia la tasca del CAPI de Mar, la residencia Josepets, el Centre de Dia Masbau i el TEGAR

    Un moment de la visita al Centre Ocupacional Sant Miquel   Un moment de la visita al Centre Ocupacional Sant Miquel

Josep Lluís Cleries ha fet aquest matí la seva primera visita oficial a Vilanova i la Geltrú junt amb l'alcaldessa, Neus Lloveras, i una àmplia representació municipal

Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la generalitat de Catalunya, ha visitat aquest matí diferents equipaments de Vilanova i la Geltrú. El conseller ha estat rebut en primer lloc a l'Ajuntament de la ciutat on ha estat rebut per l'alcaldessa, Neus Lloveras; la primera tinent d'alcalde; Ariadna Llorens; Francesc Xavier Sànchez, regidor de Salut i Convivència; Blanca Albà, regidora de Serveis Socials; Marijó Riba, regidora de Cultura, Glòria Garcia, regidora de Via Pública; Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica i Juan Luís Ruiz, regidor del PSC. Durant la primera estada del conseller a Vilanova i la Geltrú, ha visitat el CAPI de Baix a Mar, la residència Els Josepets i el Centre de dia Masbau i el Centre Ocupacional i el Centre Especial de Treball de TEGAR.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut agrair la intensa estada del conseller a la ciutat "que ha servit per a que es pugui veure, de primera ma, tres equipaments tant importants com el CAPI, la residència i el Tegar. Son centres que tenen moltes necessitats i que gaudeixen de pocs recursos. A la ciutat tenim molt clar que volem treballar per a les persones i per la qualitat dels serveis. Pressupostàriament fem un esforç important i per això creiem tant necessari cercar col·laboracions amb d'altres administracions i, molt especialment, amb la Generalitat, amb la que mantenim un contacte constant i molt directe."

Francesc Xavier Sànchez, regidor de Salut i Convivència, va afegir que aquesta col·laboració entre Ajuntament i Generalitat s'ha pogut observar de manera clara a la residència Els Josepets i al Centre de Dia Masabau "on a hores d'ara ja existeixen 40 places públiques a la residència i 42 al Centre de dia gràcies al compromís ferm de la conselleria."

Per la seva banda, el conseller Joan Lluís Cleries s'ha mostrat molt satisfet per poder haver vist d'a prop iniciatives com la del CAPI de Baix a Mar "on s'està produint una experiència molt encertada entre salut, serveis socials i atenció continua." Cleries també ha volgut posar l'accent en la importància de Centres Ocupacionals com el Sant Miquel "perquè aquí és on es posa en valor, de veritat, la capacitat de moltes persones." Finalment el conseller ha estat molt crític amb el govern espanyol al qui ha acusat de "voler asfixiar a Catalunya en polítiques socials. Aquí serem bel·ligerants en defensar la nostra feina. El govern de l'Estat hauria de rectificar."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00