Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/10/2012

Èxit de participació a la jornada sobre Economia Social i Cooperativisme

  Moment de la jornada Moment de la jornada

La sala d’actes de l'IMET es va omplir per escoltar les propostes d’experiències cooperatives

La conferècnia de Xavier López, director General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, va ser l'eix central de la Jornada sobre Economia social i Cooperativisme que ahir al vespre es va fer a la sala d'actes de l'IMET que va comptar amb un gran assistència de públic. Tal com va manifestar l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, aquesta jornada va sorgir com una proposta de la Mesa de Ciutat per tal d'oferir informació a emprenedors i emprenedores de les possibilitats de les Cooperatives. Ariadna Llorens, com a regidora d'Educació, Tecnologies de la Informació i Equitat, va ser l'encarregada de fer les presentacions dels diferents ponents.

Xavier López va mostrar diferents dades interessant al voltant del món del cooperativisme i l'economia social. Actualment hi ha un milió de persones a Catalunya relacionades amb el cooperativisme i la seva presència es pot trobar en tots els sectors econòmics. "És un formula útil i possible ens tots els sectors de productivitat. Ens podem trobar amb cooperatives agràries, de consum d'ensenyament, d'habitatge, de salut... L'empresa del segle XXI té elements molts pròxims al cooperativisme com la necessitat de flexibilitat, la participació. la implicació de les persones, i la innovació". Xavier López va assegurar que el cooperativisme és una "fórmula que funciona i no és obsoleta com molts s'entesten en dir. Ans el contrari, les cooperatives tenen potencialment les claus que obre moltes portes del futur".

La jornada també va servir per presentar dues experiències de cooperativisme a Vilanova i la Geltrú. En primer lloc, Albert Lacunza va parlar del projecte agroecològic i cooperatiu "La Garrofa" que està apostant per la producció ecològica local i en xarxa. Es tracta d'una empresa cooperativa de recent creació que ha pogut trobar finançament en cooperatives de crèdit. El segon projecte és una experiència que prové d'un grup de treballadores i treballadors que va voler agafar un empresa ja en funcionament i crear una empresa cooperativa. Es tracta de Cuin Factory Group SCCL que l'any 2009 va ser guardonada com a millor iniciativa d'emprenedoria. Aquesta proposta va ser presetnada per Anabel Plans i Sílvia Pérez.

Després del torn de paraules, Neus Lloveras va tancar aquest acte de divulgació i debat afirmant que amb la jornada es "pretenia donar a conèixer una mica més la fórmula del cooperativisme i fer-ne difusió. A més hem comptat amb dos grans exemples de cooperatives de Vilanova i la Geltrú que ens han mostrat com aquesta solució pot ser molt interessant per a les petites i mitjanes empreses que tenen un bon projecte al darrere."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00