Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2011

La revista Descobrir Catalunya dedica el seu número de gener al Garraf romàntic

Marijó Riba, Joan Morales i Mireia Rosich Marijó Riba, Joan Morales i Mireia Rosich

S'han recreat escenes de la vida quotidiana a la Casa Papiol de Vilanova i la Geltrú

Aquest migdia s'ha presentat al Saló de Ball de la remodelada Casa Papiol de Vilanova i la Geltrú, el dossier que la prestigiosa revista en català Descobrir Catalunya ha realitzat sobre el Garraf romàntic. Aquest número  ja ha sortit al carrer avui mateix i ofereix un ampli reportatge de més de 50 pàgines on, segons ha manifestat el director de la publicació, Joan Morales, es vol oferir una visió diferent i molt desconeguda de la comarca del Garraf "sobretot per aquells barcelonins que creuen que han de fer sortides de més de 100 quilòmetres i en canvi desconeixen una riquesa tan aclaparadora com la que ofereix la comarca del Garraf".

Al dossier del Garraf Romàntic es poden trobar referències al Teatre Principal, a la Masia en Cabanyes, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, un itinerari per Vilanova i la Geltrú, la Casa Llopis de Sitges, el Palau Novella d'Olivella i moltes altres propostes. Destaca però el reportatge específic que s'ha fet a la remodelada Casa Papiol on, amb l'ajuda d'actrius i actors, es recreen escenes quotidianes del segle XIX. El reportatge fotogràfic és d'Oscar Rodbag, mentre que el text és del periodista vilanoví Oscar Marín. Al dossier però, també es poden trobar signatures com les de Trinitat Gilbert, Antoni Sella, Roland Sierra i Oriol Pi de Cabanyes.

La revista, que ja es pot trobar als quioscs i al punts de venda habitual, també es podrà adquirir a La Botiga de Vilanova i la Geltrú, al carrer de Sant Joan 31–33. Descobrir Catalunya té una tirada de 24.000 exemplars, la qual cosa suposa una mitjana de 74.000 lectors.

La fotografia de la portada d'aquest número de la revista Descobrir Catalunya recrea el Saló de Ball de la Casa Papiol. Per a la seva realització es va fer servir una càmara Mamiya 645 DF de 80 milions de píxels, única a Catalunya; i també es va comptar amb un equip d'il·luminació de Prophoto. A la web de la revista, www.descobrir.cat, es pot trobar un making off de la realització d'aquesta imatge.

L'acte de presentació del número dedicat al Garraf Romàntic ha omplert el Saló de Ball de la Casa Papiol i ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, i de la directora del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich. Marijó Riba s'ha mostrat molt d'acord amb les paraules des director de la revista i ha afegit que "és necessari atraure visitants i turistes a Vilanova i la Geltrú, tot posant en valor el nostre llegat patrimonial. Treballs com el de Descobrir Catalunya fan que es puguin oferir i construir altres mirades sobre la nostra ciutat i la nostra comarca"

Descarrega't la foto
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00