Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/11/2009

Compte enrera perquè comenci Blanc

La imatge de Blanc juga amb les lletres i els colors La imatge de Blanc juga amb les lletres i els colors

El primer Festival de Disseny Gràfic de Catalunya concentrarà totes les mirades del sector de la comunicació visual divendres i dissabte

Divendres i dissabte Vilanova i la Geltrú acull Blanc, el primer festival de disseny gràfic de Catalunya. Reunirà més de 300 professionals de la comunicació visual d'arreu del país, que prendran part en 14 conferències de luxe i dos workshops. El certamen tindrà lloc a Neàpolis coincidint en uns dies de gran activitat i afluència de visitants a la ciutat, amb la celebració de la Fira de Novembre. Blanc, organitzat pels dissenyadors vilanovins Raúl Ramos i David D'Éboli conjuntament amb l'organisme municipal Neàpolis, té l'objectiu de convocar els professionals i alhora donar a conèixer el disseny gràfic que es fa al país.

Entre els estudis que pronunciaran les conferències, hi ha els autors de campanyes conegudes pel públic, com els anuncis d'Ikea, els de la marca de cotxes BMW (amb els eslògans "Be water my friend" o "M'agrada conduir"), així com de la identitat corporativa de Televisió Espanyola, dels títols de crèdits de Speederman 3, d'una portada dels Rolling Stones, entre d'altres. D'altra banda, els estudis Baselab i Bendita Gloria conduiran els dos workshops, amb els quals s'obrirà el certamen divendres a les 10 del matí.

Sobre els tallers, l'estudi multinacional Baselab, que base la seva creació en l'experimentació, convidarà els participants a treballar amb les tipografies, relacionant-ho amb les connotacions supersticioses dels "divendres 13". L'altre workshop serà a càrrec d'un jove estudi que s'està enduent diversos premis del sector aquest any, Bendita Gloria, que proposarà a fer disseny a partir només de material d'oficina. Tos seguit tindrà lloc una xerrada del Col·legi de Disseny Gràfic de Catalunya. A la tarda, vindrà un dels plats forts del festival, amb les ponències dels estudis Vasava i Multitouch-Barcelona, seguides de Dvein, Doubleyou i *S,C,P,F. 

L'endemà obrirà la jornada una impremta avesada a les propostes més agosarades dels creadors i un dissenyador que ha sabut explotar al màxim els recursos que li ofereixen: Arts Gràfiques Orient + Enric Jardí. Tot seguit, Raúl Goñi explicarà què és el disseny inclusiu i acabaran el matí les ponències d'Eumogràfic i Inocuo The Sign. Es percebrà, d'una banda, l'experiència d'un estudi que compleix 25 anys, i de l'altra, la d'una agència marcada pel grafit i l'street art. 

Després del descans del migdia, els estudis Kotoc i Mucho donaran una demostració de fins on pot arribar la creativitat, cadascun des del seu camp, amb l'animació 3D més divertida i creativa i el disseny gràfic intel·ligent, net i elegant. El festival es clourà amb l'esperit transgressor i innovador de Folch Studio, amb un estudi guardonat amb un premi nacional de disseny, Summa, i amb el dissenyador freelance amb més reconeixement mundial actualment, Alex Trochut. Blanc acabarà amb una festa per a tots els participants. Tot el festival es podrà seguir a la seva pàgina web, http://blancfestival.com.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00