Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2008

Neàpolis es converteix en una entitat pública empresarial local

  Neàpolis Neàpolis

El nou organisme gestionarà l'edifici i els projectes de Neàpolis i la previsió és que l'1 de juliol iniciï el seu funcionament

Amb l'objectiu de coordinar les accions i objectius de la Societat de la Informació l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha constituït una Entitat Pública Empresarial Local per a Neàpolis, dotada de personalitat jurídica diferenciada, patrimoni especial i amb la capacitat d'actuar necessària per al compliment de les seves finalitats.

La nova entitat ocuparà l'Edifici de Neàpolis i la previsió és que l'1 de juliol iniciï el seu funcionament.

Amb la creació de Neàpolis com Entitat Pública Empresarial Local s'aposta decididament per la innovació, local i internacional, amb una estructura no rígida i suficientment àgil per donar-hi resposta.

VNG és una ciutat amb aspiracions a convertir-se en la ciutat del tercer mil·lenni, desenvolupant nou model econòmic i estructural, apostant per un concepte ampli de ciutat digital. Des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es considera una de les apostes mes sòlides per afrontar els reptes de futur és a través de la especialització, de les tecnologies, de la recerca i de la innovació.

En aquest marc, es revela que cada cop és més important i estratègic dotar-se d'eines i infraestructures que generin un valor tecnològic a la ciutat, tant pel que fa a les industries i persones emprenedors de la ciutat com a la ciutadania en general.

Neàpolis es conceptua com l'eina que ha de coordinar, gestionar i promoure les estratègies públiques per dotar al territori d'infraestructures i serveis de primer nivell en matèria tecnològica, que posicionin la ciutat i el territori com a líders a nivell nacional. L'objectiu es esdevenir centre del futur dels mitjans digitals, treballant sobre cinc grans eixos de forma integral, que són: els serveis, la tecnologia, la xarxa d'accés, la recerca i innovació i l'ús públic.

Entre les seves funcions podem destacar les de proposar a l'Ajuntament l'aprovació de les ordenances municipals i normativa de desenvolupament en matèria de telecomunicacions, comunicacions electròniques, medies i infraestructures de telecomunicacions; i les de dissenyar, gestionar, explotar, coordinar, i controlar les actuacions municipals en matèria de telecomunicacions i TIC'S, entre d'altres. A aquest efecte el Consell d'administració elaborarà un Pla Anual d'Actuacions que haurà de ser a provat per l'Ajuntament.

Així mateix, també podrà promoure i fomentar el desenvolupament tecnològic de Vilanova i la Geltrú, de caràcter experimental i investigador, promoure la recerca avançada en l'àmbit de les comunicacions electròniques, sistemes audiovisuals i la potenciació del seu ús; generar plataformes de col·laboració entre el sector privat i el sector públic i el universitari.

A més a més, podrà desenvolupar tecnologies d'Internet a Vilanova i la Geltrú en el nivell de les aplicacions, dels serveis i de la recerca de tecnologies de xarxa avançada, impulsar la col·laboració amb Entitats i institucions que es proposin objectius similars

L'objecte social d'aquesta nova entitat vol abraçar el màxim espectre possible de les eines i les funcions que des d'una òptica local, però també global, pot aportar a VNG. Des de la gestió de l'ample de banda fins a la dotació de nous recursos en les tecnologies mes avançades.

Aquest nou organisme pretén ser un element estratègic pel futur de VNG, lligant interessos, innovacions, tecnologia i idees.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00