Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/04/2016

El potencial dels fons FEDER per a la innovació, la cohesió i la internacionalitzaciò es debatrà a Neàpolis

La jornada El Nou Feder 2014-2020 se celebra demà dimecres a l’auditori de l’espai de la tecnologia i les idees.

 Demà dimecres Neàpolis acull la jornada El Nou Feder 2014-2020. Finançament per a la innovació i la internacionalització territorial. L'agència d'innovació pública de Vilanova exposarà, amb la concurrència de diferents experts, el potencial d'oportunitats que ofereix el finançament dels fons de desenvolupament regional Europeu. Una finestra al desenvolupament centrada específicament en aspectes d'innovació i internacionalització del teixit empresarial local i comarcal i que també té com a objectiu reforçar la cohesió territorial de les àrees on es desenvolupen els projectes.

La jornada, que és previst comenci a dos quarts de deu del matí, se centrarà específicament en els instruments de més abast com els Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i el programa d'ajuts ja convocats: el primer, corresponent a l'Eix 4, relatiu als projectes que incloguin l'eficiència energètica i el segon, corresponent a l'Eix 6, per a projectes centrats en el desenvolupament del patrimoni cultural i natural amb una clara voluntat d'incidència en el sector del turisme.

En sintonia amb els objectius de l'eix 4 de la convocatòria dels FEDER, Vilanova és un dels partners del projecte Urban que lidera la Diputació de Barcelona i en el qual participen també sis municipis més, les altres tres capitals de comarca de l'Eix Diagonal, Vilafranca, Igualada i Manresa i les ciutats de Granollers i Mataró. El projecte opta a un d'aquests ajuts al finançament de la UE amb una inversió prevista de 26 milions d'euros. D'aquest total, quatre milions d'euros es destinarien directament a la capital del Garraf per desplegar a la ciutat projectes d'eficiència i d'estalvi energètic en edificis públics, en l'enllumenat viari, accions orientades al patrimoni cultural i també a programes socials. El projecte URBAN comporta la creació d'una plataforma tecnològica de sensorització específicament dissenyada per a ciutats mitjanes i petites i que seria assajada de forma pilot en aquests sis municipis. L'estalvi econòmic que es preveu obtenir amb la iniciativa es destinaria a projectes d'inclusió social i de lluita contra la pobresa energètica, entre d'altres.

La regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova, Ariadna Llorens, considera que la ciutat i la comarca compten amb potencial suficient en un segment emergent com el del sector de les indústries culturals i creatives per liderar projectes vinculats als Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). “Amb Neàpolis actuant com a hub de suport i aixopluc a les iniciatives, en un context on ja hem plantat la llavor de la formació en l'àmbit dels videojocs, el multimèdia o el disseny i teixint complicitats amb la universitat i els emprenedors tenim una oportunitat immillorable per a posicionar-nos com a referent en aquest sector”. En aquest sentit, Llorens destaca que Neàpolis ha d'actuar com un catalitzador dels projectes tenint present que els ajuts europeus ja no es conceben per al finançament puntual d'empreses sinó amb una mirada de major abast i projecció territorial. “Per això L'Oficina d'Internacionalització Neàpolis UP! serà fonamental per recollir canalitzar i propiciar les aliances que ens facin forts per demanar els recursos a Europa”.

Unes oportunitats que també veu amb possibilitats de viabilitat en l'àmbit de la convocatòria d'ajuts per a l'Eix 6, adreçat als projectes vinculats al desenvolupament de patrimoni natural i cultural vinculat al turisme. La maduresa del sector turístic local i la seva consolidació però, sobretot, la riquesa patrimonial i natural del la comarca són un excel·lent punt de partida per cercar noves oportunitats de promoció que incorporant l'element de la innovació ajudin a afermar la comarca com a destinació turística de major qualitat.


.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00