Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2009

La Generalitat aportarà 200 mil euros a VNG procedents de les inversions de l'1% cultural

  El museu recuperarà, a mitjans d'octubre, la imatge original de fa 125 anys El museu recuperarà, a mitjans d'octubre, la imatge original de fa 125 anys

Els diners es destinaran a l'execució del projecte de rehabilitació de les façanes de la casa Víctor Balaguer, que té un cost proper als 500 mil euros

El govern de la Generalitat de Catalunya ha decidit aportar un total de 200 mil euros a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, procedents de les inversions de l'1% cultural. Els diners es destinaran a la millora del patrimoni arquitectònic d'elevat valor històric artístic, com són les façanes de la casa Víctor Balaguer.

El pressupost total de la rehabilitació dels exteriors és de 495.331,82 euros, dels quals 200.000 euros els aporta el govern català, gairebé la meitat, mentre que els 295.331,82 restants corresponen a l'aportació que fa l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer per a l'execució d'aquest projecte, que executarà l'empresa Rehabilit.

El projecte de rehabilitació dels exteriors és molt respectuós amb l'edifici original, i vol aconseguir una lectura clara de l'evolució compositiva en planta i volumetria, restituint els trams originals tal com varen ser concebuts per l'arquitecte Jeroni Granell i deixant la resta de façanes de les següents ampliacions amb una intervenció mínima de neteja i consolidació.

En aquest sentit, es preveu la neteja de la pedra natural, els revestiments de calç i els estucs, un arrebossat, una capa d'imprimació i el pintat, així com la restitució de cornises malmeses, de les escultures del pòrtic d'entrada, i sobretot, tal i com ha destacat la regidora de Cultura, Isabel Pla, la part més visible i més important dels treballs serà la restauració i reconstrucció dels esgrafiats de les façanes, principalment les corresponents a l'entrada principal de l'edifici obra del pintor Josep Mirabent i Gatell.

La previsió municipal és poder iniciar les obres l'1 de juny vinent. La durada serà de quatre mesos i mig, finalitzant a temps per la commemoració del 125è aniversari de la inauguració de la institució. La directora del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich ha dit que un cop acabats els treballs la ciutat recuperarà, després de gairebé cent anys, l'esplendor d'aquest edifici, exemple paradigmàtic de l'arquitectura eclèctica prèvia al modernisme. Construït entre 1882 i 1884, sota la direcció del mestre d'obra Jeroni Granell, inclou diferents trets estilístics neoegipcis i neogrecs, baixos relleus i esgrafiats.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00