Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2010

19 alumnes participen a VNG en un curs d'animació en 3D

Se segueix per pantalla el treball de les altres seus   Se segueix per pantalla el treball de les altres seus

Se celebra simultàniament en quatre municipis, des d'on es treballa en xarxa per crear un projecte comú

L'auditori de Neàpolis acull avui i demà el curs Iniciació a l'animació 3D, organitzat per l'Animac i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. A banda de Vilanova i la Geltrú, la formació té lloc simultàniament a Lleida, Olot i Pineda de Mar. Els quatre centres on es desenvolupa estan interconnectats mitjançant la xarxa de l'Anella Cultural.

A la capital del Garraf hi prenen part 19 alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny i de l'institut Dolors Mallafré. L'objectiu d'aquesta acció formativa és que els participants obtinguin coneixements bàsics per dissenyar un joc d'ordinador en 3D. L'experiència utilitza noves metodologies de formació en l'àmbit del cinema d'animació. Un dels objectius és treballar en xarxa, un requisit fonamental per a qui es vulguin dedicar a l'animació.

Per això, cadascun dels municipis compta amb el seu propi professorat. Aquests experts i l'alumnat comparteixen els seus coneixements a través de la interconnexió amb l'Anella (mitjançant videoconferència i xarxa IP) per tal d'assolir plegats els objectius del curs, com treballar coordinats des de diferents seus desenvolupant parts diferents de l'animació per després acoblar les peces creades en cada seu i obtenir el resultat final, una animació 3D completa.

L'animació com a disciplina creativa té moltes aplicacions més enllà de la narrativa audiovisual (en cinema, televisió, publicitat, etc.). El videojoc és un dels àmbits imprescindibles de desenvolupament futur de la professió i aquest curs té també com a objectiu mostrar alguna de les seves claus de funcionament. A Vilanova i la Geltrú, es compta amb l'EMAID com a centre on s'imparteix formació reglada en aquesta matèria.

Organismes implicats

En la promoció d'aquest curs hi participen la Generalitat de Catalunya, a través de l'Anella Cultural, l'Animac (Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, que se celebra des de 1996 a Lleida), Luvània (empresa amb seu a Lleida dedicada al desenvolupament de projectes audiovisuals) i FX Animation (escola d'animació 3D de Barcelona, l'única escola especialitzada de Catalunya en formació 3D, animació, efectes visuals, creació i disseny de videojocs, infoarquitectura, interiorisme virtual i postproducció). En el desenvolupament a Vilanova i la Geltrú s'hi ha implicat l'ens municipal dedicat a la promoció de les noves tecnologies, Neàpolis.

L'Anella Cultural és un projecte que pretén intensificar l'ús de la xarxa com a instrument de difusió, producció i intercanvi cultural i facilita la innovació de formats. No és un projecte construït al voltant de la tecnologia, sinó que explora com aquesta pot ajudar a millorar l'acompliment dels objectius tradicionals d'un equipament cultural. Es tracta d'una proposta pionera en l'àmbit dels projectes de recerca, innovació i desenvolupament (R+I+D), ja que és la primera vegada que es basa en les activitats culturals. Aquest projecte és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Cultura de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal, entre els quals s'hi compta Vilanova i la Geltrú.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00