Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/07/2007

El trencament d'una canonada d'aigües fecals al passeig de Ribes Roges provoca el tancament preventiu d'una part de la platja

L'avaria ja ha estat reparada sense que s'hagin produït vessaments i la platja ja s'ha obert al bany

Avui divendres, al voltant de les 14 h, els tècnics de la Mancomunitat han detectat una avaria a una canonada d'impulsió del clavegueram al passeig de Ribes Roges. Un cop descoberta la fuita, que sembla ser ha estat a causa d'un fissura a un junta, els tècnics s'han posat en contacte amb una empresa per tal reparar la situació el més aviat possible. Així mateix també s'ha posat la situació en coneixement de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

La canonada afectada impulsa les aigües fecals cap al passeig del Carme i posteriorment cap a la planta depuradora. L'avaria ha provocat que l'estació de bombament de Ribes Roges hagi hagut de deixar de funcionar per fer els treballs de reparació. Aquesta situació ha fet preveure que es podia produir un vessament d'aigües fecals a la platja (la canonada recull les aigües provinents de Ribes Roges i del Racó de Santa Llúcia) per la qual cosa s'ha pres un seguit de mesures preventives. 

En primer lloc s'ha construït una canal des del passeig de Ribes Roges fins el mar per tal que les aigües fecals no s'arribessin a escampar per la sorra de la platja i anessin directament al mar. Així mateix s'ha marcat un perímetre de seguretat per tal desallotjar els banyistes de la zona i s'ha hissat bandera vermella per tal de prohibir el bany. D'altra banda, els membres de la Creu Roja a la platja han informat als banyistes de la situació. Mentre han durat els treballs de reparació, s'ha contractat un camió xuclador que ha anat buidant el dipòsit de l'estació de bombament de Ribes Roges. Això ha fet que s'hagi pogut mantenir el nivell d'aigües fecals controlat i que aquestes no hagin arribat ni a la platja ni al mar, a excepció de les que han provocant els mateixos treballs de reparació de la canonada. 

Finalment l'avaria ha estat arreglada abans de les 17 h, moment en què s'ha restablert el bombament de les aigües fecals cap a la depuradora. La rasa provocada pels treballs –i que es troba al carril bici del passeig de Ribes Roges- ha estat coberta momentàniament per un sistema de planxes a l'espera que les terres que l'han de cobrir de nou s'assequin. Tot seguit, i donat que no s'ha produït cap vessament ni a la sorra ni al mar, s'ha tornat a obrir la platja al bany.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00