Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/05/2012

Jornada intergeneracional per commemorar l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu

 L'any 2012 se celebra l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional      L'any 2012 se celebra l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional

La jornada se celebrarà el 23 de maig a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG

Aquest 2012 se celebra l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeracional. Des de la Reigidoria del Pla de la Gent Gran de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha organitzat una jornada amb conferències, debat i exposició d'experiències vitals, amb l'objectiu de posar de relleu l'activitat que du a terme el col·lectiu de gent gran a la nostra ciutat.

Des de l'Ajuntament de VNG es duen a terme accions de promoció de l'envelliment actiu que cerquen la relació interpersonal i alhora potencien l'autoestima de les persones grans, pel fet de sentir-se útils i actius socialment. En aquest sentit són múltiples les activitats on hi participa el col·lectiu ja sigui en l'àmbit cultural, lúdic, social, associatiu, etc.

Amb el rerefons de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Internacional, la Regidoria del Pla de la Gent Gran ha organitzat la jornada 'La solidaritat intergeneracional' que se celebrarà el dimecres 23 de maig a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG, de 9.30 h a 13.30 h.

Durant la jornada hi intervindran l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, la primera tinenta d'alcaldia i regidora del Pla de la Gent Gran, Ariadna Llorens i el diputat delegat d'Igualtat, Ciutadania i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva. Pel que fa a les conferències, la primera anirà a càrrec de Montserrat Celdrán, doctora en psicologia i professora de la UB, sobre el voluntariat com a activitat per a un envelliment actiu i la segona, a càrrec de Toni Rivero, Economista de l'Institut d'Envelliment de la UAB, que es referirà a les polítiques locals de promoció de l'envelliment actiu. Tot seguit hi haurà una taula d'experiències amb la intervenció de Manel Vintró, president de l'Aula d'Extensió Universitària del Garraf; Manoli Àlvarez i Pepa Gascón, del Grup de Dones amb Memòria del taller 'la història a les nostres mans' i Enric Roca, coordinador del programa de Gent Gran de l'Ajunament de Manresa.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00