Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/03/2008

Arriba a VNG l'exposició sobre drogodependències 'I tú, de que vas?'

Està previst que visitin l'exposició 1.300 alumnes de secundaria Està previst que visitin l'exposició 1.300 alumnes de secundaria

La inauguració de la mostra tindrà lloc avui, a les 19 hores, a la plaça de Beatriu de Claramunt

'I tu, de què vas?' és una exposició de la Diputació de Barcelona que es podrà veure a VNG des d'avui, 27 de març, fins al 20 d'abril, en un iglú instal·lat a la plaça de Beatriu de Claramunt. Els continguts de l'exposició es mostren de forma dinàmica i vivencial, explotant el món dels sentits amb un llenguatge proper als joves.

La inauguració de l'exposició es farà aquesta tarda, a les 19 hores, amb l'assistència de l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena; la regidora de Serveis Socials, Salut, Sanitat i Convivència de VNG, Encarna Grifell; i la diputada adjunta de Benestar Social, Teresa Padrós; els quals presentaran el contingut, els objectius i el funcionament d'aquesta eina pedagògica de la Diputació de Barcelona.

A VNG, està previst que 1.300 alumnes de secundaria de centres del municipi i també de Sant Pere de Ribes i Cubelles visitin l'exposició. Els alumnes passaran en visites guiades per grups de classes de primer a quart d'ESO. Dos professionals experts en drogodependència els explicaran l'exposició i dinamitzaran un procés de reflexió i diàleg al voltant dels cinc àmbits temàtics que la conformen. Cada visita tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja.

La mostra transmet conceptes que no només es llegeixen, sinó que es viuen, fent un camí d'aprenentatge. Mitjançant 5 espais simbòlics que treballen la informació, les creences, les actituds, les influències i la presa de decisions es pretén que els joves facin un procés reflexiu entorn als consums de drogues. Així, cada visitant es veu en la necessitat de construir la seva pròpia percepció del fenomen de les drogues.

També hi ha un espai de treball en grup, situat a la part central de l'exposició, on al finalitzar la visita guiada pels cinc àmbits l'educador proposa unes activitats als joves sobre els continguts de l'exposició.

Un cop feta la visita, es facilitarà als professors que acompanyen als alumnes una 'Guia Educativa' amb activitats per treballar a classe que complementen els continguts de l'exposició.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00