Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/08/2015

L'Ajuntament lamenta la decisió de vendre l'immoble del Bosc Cinema

Teresa Llorens, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz Teresa Llorens, Neus Lloveras i Juan Luís Ruiz

La propietat ha decidit no perllongar el contracte amb l'empresa que gestionava el cinema

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'empresa que gestiona actualment el Bosc Cinema van rebre una notificació divendres de la propietat de l'immoble on es comunica la voluntat de no prorrogar el contracte que permet l'exhibició de cinema, amb l'objectiu de posar a la venda l'edifici on està ubicat, segons ha manifestat l'arrendador.

L'acord vigent entre el consistori, l'empresa 35 mm i la propietat de l'edifici finalitza el 30 de setembre i els propietaris han decidit no perllongar-lo. La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha mostrat la seva preocupació, “ens interessa un cinema al centre de la vila, estem buscant alternatives” ha dit, però ha remarcat que es tracta d'una propietat privada i que “no està a les nostres mans. Ens agradaria que algú comprés les sales per fer cinema”.

El govern vilanoví lamenta la decisió de la propietat, ja que suposa, a priori, deixar sense cinema comercial el centre de la ciutat, cosa que és actualment un punt d'atracció cultural i d'oci, a la vegada que un element cohesionador i dinamitzador de l'activitat a la zona.

Després de rebre aquesta notificació, l'Ajuntament ha iniciat converses amb la propietat per tal d'intentar negociar l'allargament del contracte i poder garantir així una programació cinematogràfica al centre urbà. Llorens ha explicat que “hem demanat la possibilitat que si ells volen fer un canvi d'ús, fins el moment que no es produeixi es pugui continuar fent cinema. Les converses continuen, no sabem si el 30 de setembre ja el vendran.”

En el cas que es confirmi la decisió de la venta però, l'Ajuntament de Vilanova garantirà l'exhibició de la programació municipal en equipaments públics. Així programacions com la del CineClub Sala 1, el Documental de mes o activitats com el Doc and Roll i el Reacciona es podrien reubicar en espais com l'Auditori, el teatre Principal o Neàpolis. “El cinema que podem oferir des de l'Ajuntament són programacions que poden complementar el cinema comercial” ha dit la regidora de Cultura, “estem analitzant com podem fer-ho i quina inversió és necessària i a on ho fem”.

Pel que fa a la programació comercial, l'Ajuntament està en contacte amb la propietat dels cinemes Lauren per conèixer els seus plans de futur i resta a l'espera de saber els usos futurs que la propietat de l'edifici del Bosc cinema vol donar a l'immoble.

L'ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aconseguir l'any 2009 un acord amb el propietari del Bosc Cinema, Josep Maria Juncosa, per reobrir les sales i oferir una programació comercial i cultural a l'establiment de la rambla Principal. Durant 3 anys l'administració local va gestionar directament el cinema des de Neàpolis. L'any 2013 l'Ajuntament i la propietat van arribar a un acord a tres bandes amb l'empresa 35 mm perquè aquesta es fes càrrec de la gestió de la programació de cinema comercial, reservant espais per a la programació municipal. Aquest acord venç el 30 de setembre i la propietat ha decidit no renovar-lo.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00