Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2010

L'Ajuntament de VNG i la Generalitat col·laboraran per potenciar els recursos turístics intangibles

Signatura del conveni a l'Ajuntament de VNG Signatura del conveni a l'Ajuntament de VNG

El conseller Josep Huguet ha participat avui en la signatura d'un conveni a la nostra ciutat

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, han signat aquest migdia un acord per promoure diversos recursos turístics intangibles del territori, com són el llegat dels ibers o el dels indians, les festes i les tradicions, i també la promoció d'esdeveniments culturals i esportius, entre d'altres. El conseller ha estat a l'Ajuntament de la ciutat, acompanyat de diversos regidors i regidores.

Joan Ignasi Elena ha recordat que el turisme és un dels eixos de l'activitat econòmica de la ciutat, juntament amb la indústria i el servei. "Volem fomentar un turisme de qualitat", ha manifestat l'alcalde. Per això, s'aposta per la divulgació de trets propis del territori, com són la gastronomia o el nucli antic vilanoví, per exemple, que esdevenen "elements d'atracció de visitants de Catalunya i de l'Estat".

En el mateix sentit, el conseller Josep Huguet ha afirmat que el conveni, que s'emmarca en el Pla d'implementació dels recursos turístics intangibles de Catalunya, té la finalitat d'atreure "un turisme cada cop més especialitzat, de procedència extraeuropea, com americans i xinesos, que ja no cerca tant l'aposta vacacional clàssica", sinó que s'interessa més per les activitats culturals i el patrimoni del lloc que visita.

Els temes que es divulgaran amb diverses iniciatives des de Vilanova i la Geltrú són: ibers; pirates i corsaris; la primera industrialització: obrers i burgesos; les colònies d'ultramar: els indians; la República i la Generalitat; literatura; festes i tradicions; d'arts escèniques i espectacles; esports, i paisatges culturals agraris i enogastronòmics. Tal com ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, hi ha un gran ventall de categories, tot i que "ja s'està treballant molt en la gastronomia i la cultura popular i tradicional"

Tal com ha exposat el conseller, Vilanova i la Geltrú s'ha sumat avui a una llista d'uns 150 municipis que han signat aquest acord amb la Generalitat. Aquestes poblacions tindran prioritat en les convocatòries d'ajuts públics per desenvolupar iniciatives turístiques, alhora que tindran més facilitat a l'hora d'associar-se amb altres municipis per tirar endavant un projecte. Així mateix, l'Agència Catalana de Turisme promourà les ofertes dels municipis signants en els certàmens i fires on tingui presència.

Aquest acord arriba amb la finalitat d'aplicar el Pla d'implementació dels recursos turístics intangibles de Catalunya, redactat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. Aquest pla respon a l'objectiu d'augmentar la qualitat i la diversitat de l'oferta turística per tal d'afavorir la sostenibilitat econòmica, social i cultural, previst en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2005-2010. 

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00