Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/05/2012

Primeres Jornades de Turisme Cultural al Garraf

Les jornades analitzaran com generar activitat econòmica per sortir de la crisi aprofitant el patrimoni cultural    Les jornades analitzaran com generar activitat econòmica per sortir de la crisi aprofitant el patrimoni cultural

L'Ajuntament de VNG, el Consell Comarcal del Garraf, NODE, l'Adeg, i els ajuntaments i museus de la comarca organitzen les primeres Jornades de Turisme Cultural al Garraf

El dijous 14 de juny se celebrarà la primera sessió de les Jornades de Turisme Cultural al Garraf. Sota el nom "Turisme + Cultura + Patrimoni: Expansió i Competitivitat", proposen una reflexió sobre el paper del patrimoni i la cultura de la comarca com a agents de desenvolupament econòmic. Una reflexió sobre com, en moments de crisi, es fa evident que aquests sectors han de sumar per a la dinamització econòmica del territori.

L'Ajuntament de VNG i els museus de la ciutat participen de l'organització de les Jornades, que formen part del treball de col·laboració i cooperació entre els ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal del Garraf, l'Adeg i l'Agència de Desenvolupament Econòmic Node.

La primera sessió d'aquestes jornades, se celebrarà a la Masia d'en Cabanyes sota el títol "Escenari de partida en temps de canvi", comptarà amb especialistes provinents de la Universitat i el sector econòmic. També inclou una taula rodona amb diferents persones de l'àmbit del turisme cultural i les administracions superiors per debatre el paper de la cultura i el turisme com a factors per a sortir de la crisi, a més d'una taula d'experiències que han estat reeixides a Catalunya. Un espai on Albert Tubau, vicepresident de l'Institut d'Estudis Penedesencs, explicarà l'experiència del Garraf fins a l'actualitat.
El director General de Patrimoni, Joan Pluma i la Directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marian Muro, assistiran a aquesta primera sessió per a acompanyar al territori en l'aposta pel turisme cultural.

La segona sessió de la jornada, titulada "Buscant estratègies d'acció al Garraf", se celebrarà el dimarts 3 de juliol, i es planteja com a una sessió pràctica i territorial que faciliti la reflexió sobre la necessitat actual de sumar idees, treball i recursos per a aconseguir un desenvolupament territorial integrador, motivador i efectiu.

Les Jornades estan adreçades a persones que es dediquen a l'estudi i gestió del patrimoni, la cultura i el turisme, persones emprenedores del sector del turisme cultural, empreses culturals i turístiques, empresaris, restauradors, associacions vinculades a la cultura, gestors culturals, directors de museus i empresaris del sector de l'oci i el turisme. Les inscripcions són gratuïtes i s'han de formalitzar enviant un correu electrònic a l'adreça patrimoni@ccgarraf.cat o trucant al telèfon 93-811.57.15.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00