Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/06/2009

Revetlles amb precaució

   Revetlla de Sant Joan a VNG Revetlla de Sant Joan a VNG

L'Ajuntament de VNG fa un seguit de recomanacions de cara a la celebració de la Revetlla de Sant Joan

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú fa una crida a totes els persones que viuran la Revetlla de Sant Joan al carrer i a les platges per tal de demanar-los, principalment, que tinguin cura del material pirotècnic i el manipulin amb precaució, que no facin fogueres a la platja, que dipositin les deixalles als contenidors i a les papereres, i que tinguin cura amb el vidre i evitin que aquest es trenqui a la sorra. 

Aquestes recomanacions  volen servir per conscienciar la població de la necessitat que la celebració transcorri de forma cívica i que l'espai públic sigui un lloc de gaudi i relació entre les persones, evitant comportaments o accions que puguin ocasionar molèsties o desperfectes.

A més, i com ja ve sent habitual, es tornarà a posar en marxa el dispositiu especial de seguretat i neteja de platges, durant la celebració de la Revetlla de Sant Joan. Un dispositiu que s'acompanya, un any més, d'un seguit de recomanacions per tal que la Dispositiu de Seguretat ciutadana garanteixi la seguretat de tots els ciutadans. Així, per segon any consecutiu la Policia Local de Vilanova i la Geltrú i els Mossos d'Esquadra col·laboraran  per garantir la seguretat de tots els ciutadans. Durant la nit i la matinada efectius d'ambdós cossos de seguretat realitzaran tasques conjuntes en matèria de seguretat ciutadana i efectuaran controls d'alcoholèmia a diferents punts de la ciutat, principalment a totes les persones implicades en accidents de trànsit.

Ambdues policies controlaran les revetlles al carrer, per tal que s'acompleixin els horaris de finalització de les festes populars i de tancament dels xiringuitos i establiments nocturns d'oci. Així mateix es farà el control sobre la venda d'alcohol a menors d'edat.

Com a novetat d'aquest any, els dos mòduls del servei de salvament i socorrisme instal·lats a les platges del Far i de Ribes Roges disposaran d'un servei de primers auxilis, on s'atendran les persones que requereixin d'atenció mèdica a causa de petites cremades, talls, marejos, abusos d'alcohol...etc.

Al llarg de la nit, els agents de la policia local i autonòmica que estiguin a la zona adreçaran els usuaris cap als mòduls indicats en cas que es produeixin petites incidències que requereixin d'aquest servei.

Prèviament a l'inici de les revetlles, la Policia Local inspeccionarà les fogueres, vetllant pel compliment de la normativa i sobretot controlant que hagin estat autoritzades. Un cop finalitzi l'activitat als xiringuitos de la platja, efectius de la policia local també col·laboraran en el desallotjament de les platges, per tal que el servei de neteja pugui dur a terme les tasques de condicionament de les platges de la ciutat.

La neteja
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Serveis Viaris ha previst dur a terme, com cada any, una campanya específica de neteja de platges per tal que els visitants puguin gaudir del sol, l'aigua i la sorra el mateix dia de Sant Joan, a primera hora del matí.

Així, a partir de les 6 hores entrarà en funcionament el dispositiu de neteja i condicionament de les platges de Vilanova i la Geltrú on se celebren revetlles de Sant Joan. Per garantir que tot estarà a punt per l'arribada dels usuaris diürns un equip de 20 persones amb el suport dels 3 tractors de què disposa l'ajuntament efectuaran la neteja de la sorra i de la brossa acumulada als diferents contenidors que hi haurà al llarg de la platja. La neteja començarà a la zona més propera a l'aigua, i s'anirà estenent cap a la resta de la sorra. D'aquesta manera s'assegura i facilita l'estada dels primers banyistes.

A l'igual que l'any passat, també hi haurà servei de neteja i vigilància continuada als lavabos instal·lats al costat dels diferents xiringuitos, els quals aquest dia estaran oberts, excepcionalment, fins a les sis del matí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00