Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2013

Desconvocada la vaga de recollida d'escombraries

Els treballadors concentrats a la plaça de la Vila s'han mostrat molt contents i han agraït l'esforç dels seus representants     Els treballadors concentrats a la plaça de la Vila s'han mostrat molt contents i han agraït l'esforç dels seus representants

Els representants dels treballadors i l'empresa Valoriza signen un preacord de conveni pels propers quatre anys amb congelació salarial. Aquesta mateixa tarda retiraran la brossa acumulada de tots els contenidors de la ciutat

Aquest migdia, amb la Fira de Novembre recent inaugurada, la darrera reunió mantinguda entre el comitè d'empresa i l'empresa Valoriza davant el departament de Treball de la Generalitat ha aconseguit desbloquejar les negociacions. Una mesura que ha comportat la desconvocatòria de la vaga indefinida que havien iniciat els treballadors de la recollida de la brossa a Vilanova dimarts a la matinada, i que feia perillar la imatge de la Fira i les condicions de salubritat de la ciutat. 

desconvocada felicitacions

La regidora de Serveis Viaris de l'Ajuntament de VNG, Glòria García, acompanyada de l'alcaldessa Neus Lloveras, ha rebut la notícia a primera hora de la tarda amb els treballadors que esperaven concentrats a la plaça de la Vila, i ha mostrat la seva "gran satisfacció, perquè és molt important l'acord al que s'ha arribat, molt important la tasca dels representants dels treballadors, i molt important l'esforç de negociació que han fet durant aquests dies".

Un esforç que Antonio Moreno, president del comitè de la recollida d'escombraries, destacava també, recordant que "han estat dies molt durs i negociacions molt dures, nosaltres hem lluitat per no perdre drets". En aquest sentit, el preacord que han signat avui davant la Generalitat implica un nou conveni laboral pels propers 4 anys, vigent de 2013 fins a 2016, amb un increment salarial del 0%. Com a contrapartida, l'empresa Valoriza ha retirat les sancions i acomiadaments que havia imposat aquests darrers dies mentre no es complien els serveis mínims dictats per la vaga.

Un cop els treballadors han rebut la notícia i han ratificat l'acord, s'han compromès a començar a treballar aquesta mateixa tarda, tots els efectius, per deixar la ciutat neta avui mateix.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00