Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2008

El Centre d'Art Contemporani La Sala presenta una proposta d'exposició fotogràfica d'alt nivell

        Les dues exposicions es podran veure del 29 del febrer a l'11 de maig Les dues exposicions es podran veure del 29 del febrer a l'11 de maig

'Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava' de Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs anirà acompanyada d'una mostra fotogràfica elaborada pel col·lectiu de fotògrafs locals

La Regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presentat aquest matí la proposta fotogràfica de primer nivell que, del 29 de febrer a l'11 de maig es podrà veure a la sala de les voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala. Es tracta de l'exposició 'Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs, dues mirades al territori'. Una exposició que es complementa amb una segona mostra anomenada 'Instants' creada pel col·lectiu de fotògrafs locals en homenatge a Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs.

L'exposició 'Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs, dues mirades al territori', comissariada per la vilanovina Laura Terré, aplega dos fotògrafs de caràcter i mirades ben diferents malgrat que el tema és el mateix: el territori de la Costa Brava. Dos fotògrafs documentalistes que lliguen l'espai al temps sense menysprear cap punt de vista per tal d'explicar una història: la de la relació de l'home amb la terra.

Les temàtiques que trien els fotògrafs els acaben forçant a una forma especial de treballar i a definir fins i tot un posicionament vital. És allò que diem el punt de vista. Per entendre la manera de mirar d'un fotògraf és necessari observar la tria de motius que fa. En aquesta mostra s'han volgut sintetitzar quatre temes presents a la Costa Brava de Català - Roca i Miserachs: el mar, la gent del país i l'allau turístic, la platja com a escenari de relacions humanes i els personatges d'interès que es van apropar al territori. La presentació, per parelles de fotografies, subratlla les diferències estètiques entre els dos autors i el lapse temporal de les imatges.

Acompanya aquesta exposició la mostra 'Instants. Homenatge a Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs' que es podrà veure, en les mateixes dates, a l'Espai Nous Creadors de La Sala.

Sota la coordinació de Juanjo Vidilla, 'Instants' mostra l'obra d'un col·lectiu de fotògrafs vinculats a la ciutat inspirats en Francesc Català - Roca i Xavier Miserachs. A la mostra hi haurà obra dels següents fotògrafs: Rosa Maria Farriol, Fèlix Pasqual, Marcel Fabra, Juanjo Vidilla, Maria Garcia, Cristina Hernández, Mike, Yol Bernadó, Miquel Vall i Nono.

Com ja ve sent habitual, les activitats que s'originen a la Sala venen acompanyades d'un programa d'activitats complementàries que segueixen la línia de proximitat d'aquest espai, per tal d'apropar el centre a tot tipus de públic. Totes elles són gratuïtes, i es duran a terme a La Sala. No cal inscripció prèvia, excepte en aquelles que s'especifiqui.

Destaquen, a banda de les visites comentades a l'exposició, un taller infantil de fotografia digital al carrer, adreçat a nens i nenes de 6 a 10 que es complementarà amb una exposició dels treballs, una taula rodona per debatre i opinar sobre l'obra de Xavier Miserachs i Francesc Català - Roca, o un taller familiar per descobrir el món de la fotografia.

Més informació
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00