Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/05/2016

Oriol Junqueras tanca la jornada sobre La importància dels valors en l'empresa familiar

L'acte, que es va fer a l'auditori de Neapolis, el va obrir l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, va ser l'encarregat de tancar la jornada sobre "La importància dels valors en l'empresa familiar" que dilluns al vespre es va celebrar a l'auditori de Neàpolis. L'acte, que estava organitzat pel diari digital especialitzat en temes econòmics, Via Empresa, que edita TOT Media Grup de Comunicació, va comptar amb la col·laboració de l'ADEPG iel suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Oriol Junqueras va fer un repàs històric de les arrels econòmiques catalanes a través d'un "story telling" que va concloure amb que "a Catalunya hi ha un aprenentatge al voltant de l'empresa que genera un entorn determinat, i una propensió prendre riscos i a invertir. Sinó no es podria entendre que tantes empreses creixessin en un entorn tant difícil com l'actual."

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras va ser l'encarregada d'obrir l'acte, juntament amb Ramon Grau, president del TOT Media; i el president honorífic de l'ADEPG, Joan Anton Matas. L'alcaldessa va destacar, en la seva intervenció, el fet que més d'un 85% de les empreses catalanes son petites i mitjanes, i que l'empresa familiar té un profunds arrelament al país. Lloveras va destacar de les empreses familiars el seu "esperit emprenedor, el compromís amb el territori, i el compromís per a l'ocupació." 

La part central de la jornada va ser per la taula que va moderar Laia Corbella, directora de Via Empresa; amb la presència de Jordi Morera, cinquena generació de l'Espiga d'Or; Xavier Nadal, director general de Caves Nadal; Ramon Novell, fundador de Cafès Novell; a més dels experts Pilar Marquès, directora de la Càtedra de l'Empresa Familiar de la Universitat de Girona i membre de l'Institut de l'Empresa Familiar; i Xavier Cambra, president de Transmmission i editor dels llibres Capitans d'Indústria i Capitans del Comerç. A l'acte també hi van assistir com a públic, la quarta tinenta d'alcaldia, regidora dInnovació i Tic, i presidenta de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica, Ocupació i Innovació de l'Ajkuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens; i el regidor adjunt de Promoció Econòmica, David Montes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00