Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2014

Energia, empresa, agroecologia i educació, eixos de la III Fira Ambiental de VNG

  II Fira de Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú   II Fira de Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú

La fira compta enguany amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, l'ADEG, Viu Comerç i Diputació de BCN

La ciutat de Vilanova i la Geltrú ja es comença a preparar per a la celebració de la III Fira Ambiental, que se celebrarà el dissabte 7 de juny, en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient i de la Setmana de l'energia.

En aquesta tercera edició la Fira Ambiental es presenta sota quatre eixos temàtics: Energia (canvi climàtic i mobilitat) Empresa i ocupació, Agroecologia (alimentació, sobirania alimentària i malbaratament d'aliments) i Agenda 21 (educació ambiental, participació i agenda 21 escolar). La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà, ha explicat que la fira "té l'objectiu de donar a conèixer les darreres novetats tecnològiques mediambientals que hi ha al mercat, promocionar i divulgar l'economia verda, fomentant iniciatives per a la creació d'ocupació i de noves empreses. A més, també hi ha la voluntat de difondre l'acció del govern municipal en matèria ambiental amb la intenció de posicionar la ciutat com a referència en la gestió ambiental"

En els darrers anys els avenços tecnològics han afavorit noves formes de relació entre el món de l'empresa i el món ambiental. Una d'aquestes noves maneres de relacionar-se és la Green to win on les dues parts, empresa i medi ambient, en surten beneficiades. "Aquests avenços obren portes a noves ocupacions així com a nous sistemes d'estalvi energètic del que se'n poden beneficiar les empreses"

Conscients d'aquesta nova realitat, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol aprofitar el marc de la III Fira Ambiental per potenciar la trobada entre aquests dos móns, mitjançant workshops, taules rodes i tallers, per tal de crear espais de coneixement i trobada. En aquest sentit, i per tal de fer més evident aquesta línia de treball, enguany s'ha buscat la complicitat i la col·laboració d'organismes i organitzacions empresarials, tan a nivell local com supramunicipal, com són l'ADEG, l'Associació Viu Comerç, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Mentre s'acaba de tancar el programa d'activitats, la III la Fira Ambiental de Vilanova i la Geltrú posa a l'abast de les empreses que estiguin interessades a donar a conèixer els seus productes i alhora vulguin participar d'aquest intercanvi d'experiències i noves relacions, la possibilitat de participar com a expositors als estands que s'instal·laran a la plaça de les Neus i a la rambla Principal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00