Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/03/2016

El Club Arduino VNG es presenta públicament a Neàpolis amb un fablab per celebrar l'Arduino/Genuino Day 2016

Imatge del Arduino day del dissabte 2 d'abril            Imatge del Arduino day del dissabte 2 d'abril

Neàpolis acull dissabte vinent la primera trobada del Club Arduino VNG que s’estrena públicament sumant-se a la celebració global de l’Arduino/Genuino Day 2016

Neàpolis, l'espai de la tecnologia i les idees de Vilanova i la Geltrú, se sumarà aquest dissabte, 2 d'abril, a la celebració del Arduino Day 2016 amb la primera trobada oberta del Club Arduino VNG organitzada per l'Associacio Makers VNG. Aquest serà un acte més entre els 359 convocats a escala global en 72 països arreu del món per la comunitat d'usuaris d'aquesta tecnologia.

Arduino petitaL'agència d'innovació pública Neàpolis posarà a disposició el seu espai a la comunitat Arduino local i actuar així com un Fablab obert als makers, hackerspaces, educadors però també a aquells que no tinguin nocions d'Arduino per què comparteixin aquesta celebració mundial.

El maquinari Arduino és una placa de circuit imprès amb un entorn de programació incorporat i de codi obert amb múltiples possibilitats d'aplicació. Aquesta versatilitat i facilitat d'ús ha propiciat la seva l'extensió i desenvolupament en infinitat de projectes (educatius, d'entreteniment, robòtica, aplicacions industrials, etc.) en permetre la integració de components electrònics de forma fàcil i accessible per a tota mena d'usuaris i aplicacions. El fet de treballar amb codis oberts ha obert la porta la creació d'una gran comunitats d'usuaris que comparteix coneixement i experiències d'aplicació, desenvolupament i aprenentatge sobre aquesta tecnologia.

Aquesta serà una oportunitat per submergir-se i compartir tot aquest bagatge en una jornada oberta a tots els públics. Per a la regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, es fa palès que "amb trobades com aquesta es posa de manifest l'interès ciutadà per la tecnologia i el coneixement. L'accés fàcil i econòmic que suposa aquesta tecnologia, així com la seva versatilitat fan que s'obrin camps de col·laboració ciutadana en els que el municipi surti, segur, beneficiat."

L'Arduino Day es convoca per commemorar l'aniversari d'aquesta tecnologia. És un esdeveniment de 24 hores de durada amb el nom d'Arduino Day als EUA i Genuino Day per a les comunitats de la resta del món. Milers de persones interessades en aquests dispositius Arduino i Genuí es trobaran per compartir i difondre experiències i aprenentatge.

Per a mes informació sobre la jornada podeu contactar amb l'associació de Makers VNG Garraf a info@makers.cat o visitar la pàgina web day.arduino.cc© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00