Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2009

Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional dels Museus amb diferents activitats

    Isabel Pla ha estat acompanyada per Pilar Garcia, drta del Museu del Ferrocarril i Mireia Rosich, drta del Víctor Balaguer Isabel Pla ha estat acompanyada per Pilar Garcia, drta del Museu del Ferrocarril i Mireia Rosich, drta del Víctor Balaguer

Sota el lema proposat per enguany 'Museus i Turisme', s'han organitzat jornades de portes obertes, visites comentades i activitats pràctiques, entre d'altres

El proper dilluns 18 de juny se celebra el Dia Internacional dels Museus, que enguany porta per lema Museus i Turisme. Un lema proposat pel Consell Internacional de Museus amb l'objectiu de treballar a favor del turisme cultural sostenible arreu del món, i pensant en el paper que actualment exerceixen els museus envers els diversos grups socials i en el sector de les activitats turístiques.

La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha explicat que tal i com ja ve sent habitual, Vilanova i la Geltrú se sumarà als actes de celebració d'aquesta efemèride amb l'organització de diferents activitats que tindran lloc durant el cap de setmana als diferents museus de la ciutat, i que tenen com a principal objectiu difondre i donar a conèixer el seu patrimoni.

Així, el Museu Víctor Balaguer realitzarà una jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana i obrirà excepcionalment el dilluns 18 de maig, data del Dia Internacional dels Museus, oferint també jornada de portes obertes dins del següent horari: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

A més, el mateix dilluns es realitzarà l'activitat: Vine a aprendre com es mira un quadre. Una sessió pràctica per perdre la por a les obres d'art, en la que s'explicaran algunes qüestions a tenir en compte alhora d'analitzar una pintura que permetran als participants endinsar-se una mica més en el món de l'art. 

D'altra banda, el museu se suma també a les iniciatives programades per la Generalitat de Catalunya al voltant del Dia Internacional dels Museus, com un joc on-line de preguntes i respostes sobre els museus catalans, entre els que es troba el Museu Víctor Balaguer, en el qual els encertants podran guanyar diferents premis. Un concurs de fotografia sobre les activitats realitzades durant el Dia Internacional dels Museus a través del Flickr; i la Joia de Museu en la que els museus conviden als visitants a trobar una peça emblemàtica que destaqui pel seu interès. El Museu Balaguer presenta com a Joia de Museu la pintura Andròmeda encadenada de Peter Paulus Rubens.

Pel que fa al Museu del Ferrocarril, el diumenge 17 de maig oferirà una jornada de portes obertes de 10.30 a 14.30 h. I el mateix dia, com a activitats complementaries s'han previst dos visites especials, a les 12 h i a la 13 h, a la cabina de la locomotora 353-005 del Talgo III, que serà la Joia de Museu d'enguany.

Un dels actes més destacats però serà la celebració d'una jornada sobre Museus i Turisme organitzada pel Museu del Ferrocarril i el Museu Víctor Balaguer, amb la participació del Museu del Mar i Terra XIX, que tindrà lloc el dijous 21 de maig al matí. Amb l'assistència de professionals de les dues matèries, es vol obrir un fòrum d'intercanvi sobre l'estat de la qüestió. L'acte s'emmarca dins les taules rodones professionals que organitza el Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú.

També la Torre Blava, el Museu del Mar i Terra XIX es sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb jornades de portes obertes. La Torre Blava ho farà dissabte i diumenge, el Museu del Mar el dilluns 18 de maig i el Terra XIX el diumenge 17 de maig.

Relació de les activitats als museus de la ciutat amb motiu del Dia Internacional dels Museus

- Museu Víctor Balaguer
Jornada de portes obertes.
Dissabte 16 de maig: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Diumenge 17 de maig: de 10 a 14h.
Dilluns 18 de maig: de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
Vine a aprendre com es mira un quadre. Dilluns 18 de maig a les 12 h i a les 18.30 h.

- Museu del Ferrocarril
Jornada de portes obertes. Diumenge 17 de maig de 10.30 a 14.30 h.
Visita a la cabina de la locomotora 353-005 del Talgo III.
Converses d'estació: Museus i Turisme. Dijous 21 de maig. Organitza Museu del Ferrocarril i Museu Víctor Balaguer.

- Torre Blava
Jornada de portes obertes. Dissabte 16 i diumenge 17 de maig de 10 a 14 h.

- Museu del Mar 
Jornada de portes obertes
Dilluns 18 de maig: de 10 a 13.30 h i de 17 a 19 h.

- Terra XIX
Jornada de portes obertes
Diumenge 17 de maig de 10 a 14 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00