Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/03/2012

Les biblioteques municipals presenten les seves activitats per als propers mesos

     Biblioteques municipals Biblioteques municipals

El bicentenari del naixement de Charles Dickens i la celebració de Sant Jordi centraran bona part de les propostes

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, inicien la seva programació d'activitats del mes de març amb la publicació, per part de la Biblioteca Joan Oliva i Milà, de la Guia de fons Local i Comarcal, que conté les obres editades durant el 2011 dins l'àmbit del Garraf i que es troben consultables al catàleg col·lectiu de les biblioteques públiques.

Durant aquests primes dies del març, concretament fins el dia 10, encara es poden visitar les exposicions que cada Biblioteca ofereix: La muntanya en els gèneres cinematogràfics a la Joan Oliva i Simone de Beauvoir, feminista i escriptora a la Biblioteca Armand Cardona.

Formosa: experiència d'una família vilanovina a una Argentina desconeguda és el títol de la xerrada-audiovisual que Ramon Carbonell oferirà a la biblioteca Joan Oliva, el divendres dia 9 de març a les 19h, a partir d'una experiència personal.

L'endemà dissabte 10 de març, a les 12 hores, Eva Bolaño serà l'encarregada d'explicar l'Hora del Conte a la biblioteca Joan Oliva. El conte, que porta per títol És hora de somiar, és un homenatge amb motiu del bicentenari del naixement de Charles Dickens.

La biblioteca Joan Oliva acabarà el mes de març, del 24 de març al 20 d'abril, acollint l'exposició Antoni Batllori i Jofré, que aproximarà a la figura d'aquest dibuixant i il·lustrador. 
Antoni Batllori i Jofré

I la biblioteca Armand Cardona ho farà el dissabte 31 de març a les 12 hores, amb l'Hora del Conte La Fada dels aliments. Aquesta anirà a càrrec de l'autora Laura Isabel Arranz i l'il·lustrador Toni Tèrmens. Tot seguit hi haurà un taller amb els personatges del conte. A la mateixa biblioteca, a les 12.30 hores, Laura Isabel Arranz, autora del llibre Què hi ha per sopar?, presentarà el llibre i oferirà als assistents una xerrada divulgativa que porta per títol Guanya nutrició ara!

Amb motiu del Dia Internacional de Llibre Infantil, del 2 al 30 d'abril, la biblioteca Armand Cardona convoca el 3r Concurs Infantil de Punts de Llibre, que enguany es dedicarà al personatge del cavaller Sant Jordi, per a tots aquells nens i nenes des de 1r fins a 6è de primària. Per la seva banda, i també relacionada amb el Dia Internacional de Llibre Infantil i de la Diada de Sant Jordi, la Joan Oliva realitzarà dissabte 14 d'abril, a les 12 hores, el taller infantil Va de dracs. I del 12 d'abril al 12 de maig, la biblioteca Armand Cardona acollirà l'exposició Tinc un llop a la tauleta de nit, que mostra les diverses concepcions del llop com a personatge literari.

També a l'abril, el dijous dia 12 a les 18 hores, la biblioteca Joan Oliva oferirà el taller pràctic per a adults Microrelats: la cretivitat al paper, a càrrec de Martí Garcia Cruells, per fer palès que la creativitat té molt a veure amb l'actitud personal. La segona sessió tindrà lloc el dijous 26 d'abril a la mateixa hora. 
Microrelats

Una altra de les activitats programades tindrà com a protagonista a Xavier Vernetta. El divendres 20 d'abril, a les 19h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre Els anys salvatges a càrrec de la periodista Trinitat Gilbert i de l'editor Francesc Gil i Lluch. El llibre és una ficció apassionada sobre el recorregut de l'Edmond Moner a través d'una Barcelona també apassionada.

I també a la Cardona, dissabte 21 d'abril, a les 12h, l'Hora del Conte anirà a càrrec de Xavier Raventós, que explicarà El drac i el poble sense memòria. Al finalitzar es donarà a conèixer el punt de llibre guanyador del 2n Concurs de Punts de Llibre convocat per Sant Jordi 2011. 
Sant Jordi

Com cada any les biblioteques Joan Oliva i l'Armand Cardona participaran en la festivitat de Sant Jordi. Així, dissabte 21 d'abril es farà la difusió del tradicional punt de llibre de la biblioteca Sant Jordi 2012, i de la guia de lectura que recull les novetats adquirides per les biblioteques municipals vilanovines amb motiu de la Diada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00