Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2015

Activitats de primavera als museus de la ciutat

Les activitats amb nens tenen l'èxit assegurat a Can Papiol     Les activitats amb nens tenen l'èxit assegurat a Can Papiol

Per Setmana Santa comencen les activitats per a tota la família a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol i la Torre Blava

Les vacances de Setmana Santa són un bon moment perquè els més petits coneguin els equipaments museístics de la ciutat. Per això la Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha organitzat, per dimarts 31 de març a les 11 h, una activitat infantil. "Pintem com els antics egipcis" és un taller per conèixer la cultura de l'Antic Egipte i experimentar pintant amb pigments. Està dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, el preu és de 3 euros i cal reservar prèviament perquè les places són limitades.
Per després de Setmana Santa, el Museu continua farcit d'activitats de primavera per a tots els públics. Diumenge 19 d'abril a dos quarts de dotze és fa una sessió de les Mirades a la col·lecció. Sota el títol "El museu amagat" es farà una visita als magatzems del museu per conèixer més sobre les col·leccions i els mètodes de conservació. El preu és de 5 euros, les places són limitades i cal fer reserva prèvia.
Dissabte 25 d'abril a dos quarts de dotze hi ha una nova activitat infantil: "Pintem la primavera", un taller per aprendre a pintar paisatges als jardins del museu. Per a edats de 6 a 12 anys, un preu de 3 euros i amb reserva prèvia.
Ja al mes de maig, divendres 15 de 10 a 18.30 h es farà la III Conferència de l'Aula Joaquim Molas: "Estudis literaris: quin demà per a estudis de sempre?".
El cap de setmana del 16 i el 17 de maig hi haurà portes obertes per la celebració del Dia Internacional dels Museus. Amb motiu del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, l'entrada serà gratuïta per a tothom durant tot el cap de setmana. A més, dissabte 16 se celebrarà la Nit dels Museus amb horari nocturn i activitats especials.
Per diumenge 24 de maig a les 11.30 h s'ha organitzat una nova visita "Mirades a la col·lecció: El museu amagat".
I el mes de juny, dijous 18 de juny a les 19 h es farà la visita "Temple maçònic? Misteris i símbols", una visita centrada en l'arquitectura i en la simbologia de l'edifici que finalitza pujant a la cúpula de l'edifici i amb copa de cava als jardins. El preu és de 5 euros, cal reserva prèvia i les places són limitades.
Diumenge 28 de juny a les 12 h la visita Mirades a la col·lecció es titula "Trobades al Cafè Foment", i és una visita temàtica al voltant de les pintures que formaven part de la decoració mural del Cafè Foment. El preu és de 5 euros, cal reserva prèvia i les places són limitades.
Per acabar, cal recordar que cada primer diumenge de mes (5 d'abril, 3 de maig i 7 de juny) l'entrada al museu és gratuïta i a les 12 h es realitza una visita comentada a les col"leccions, també gratuïta.

Per a les reserves cal trucar al 93 815 42 02 o bé enviar un correu a: informacio@victorbalaguer.cat.
Els horaris d'obertura del Museu són: de dimarts a dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, dijous de 19 a 21 h, i diumenge d'11 a 14 h.

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, també ha organitzat una activitat infantil per Setmana Santa. Dijous 2 d'abril a les 11 h comença "L'enigma de Can Papiol". A través d'un joc de pistes, els nens i nenes hauran de descobrir l'amagatall del tresor de Montserrat abans que les tropes d'en Napoleó se l'emportin. Per a infants de 6 a 12 anys. El preu és de 3 euros, i cal reserva prèvia perquè les places són limitades.
Diumenge 26 d'abril a les 11 h es farà una visita familiar a Can Papiol, adaptada als petits de la casa, per a que tota la família pugui descobrir com es vivia en una casa com aquesta ja fa uns quants anys. Per als adults el preu és el de l'entrada al museu, i per als infants és gratuït. Però cal reservar.
Diumenge 10 de maig a les 11 h es farà la visita temàtica "El rebost de l'àvia", una visita sobre l'alimentació i la cuina al segle XIX. El preu és de 5 euros i cal reservar.
El cap de setmana del 16 i el 17 de maig també es faran visites gratuïtes amb motiu del Dia Internacional dels Museus, però amb reserva prèvia perquè les places són limitades. Dissabte 16 durant la Nit dels Museus s'obrirà en horari nocturn i es faran activitats especials.
Diumenge 31 de maig a les 11 h es fa una altra visita familiar a Can Papiol.
I el mes de juny, dissabte 20 a les 19.30 h, la visita "Hostes vingueren, que de casa ens tragueren", una visita teatralitzada ambientada a l'època de la Guerra del Francès, per conèixer Can Papiol d'una manera divertida i diferent. El preu és de 10 euros, amb reserva prèvia.
Finalment, diumenge 28 de juny a les 11 h es fa una nova visita familiar a Can Papiol.
Per a les reserves cal trucar al 93 893 03 82 o enviar un correu electrònic a: museupapiol@vilanova.cat.
Els horaris del museu són: divendres i dissabte d'11 a 14 h i de 16 a 18 h (a partir de l'1 de juny de 18 a 20 h), i diumenge de 10 a 14 h. Les visites sempre són guiades i comencen a les hores en punt. L'última visita comença una hora abans del tancament del museu.

Finalment, la Torre Blava també organitza activitats de primavera. Dimecres 1 d'abril a les 11 h s'hi farà l'activitat infantil "Els grumets de la Torre Blava", pensada per a que els més petits descobreixin la Torre Blava. Entraran dins d'una obra d'art, s'explicaran històries del mar, se sorprendran amb jocs de miralls i faran un taller de nusos mariners. Està dirigit a edats de 3 a 6 anys, el preu és de 3 euros i cal reservar.
La Torre Blava- Espai Guinovart obrirà del 15 de juny al 13 de setembre, cada diumenge de 18 a 21 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00