Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2008

Les obres d'ordenació del passeig del Carme finalitzaran a l'abril

  L'alcalde i el regidor de Projectes consulten el plànol sobre l'actuació del passeig del Carme      L'alcalde i el regidor de Projectes consulten el plànol sobre l'actuació del passeig del Carme

Els vianants disposaran de més espai de passeig i es millora la relació amb el mar

A mitjans d'abril de 2008 es preveu que finalitzin les obres d'ordenació del passeig del Carme. L'Ajuntament de VNG ha realitzat aquesta intervenció amb l'objectiu de millorar l'espai situat entre la rambla de Joan Baptista Pirelli i el carrer de Marcel·lina Jacas, ampliant notablement la zona de vianants del passeig i millorant la relació entre aquest i el mar, a través del parc de Ribes Roges. 

L'àmbit del projecte es situa en els terrenys de l'antiga piscina de Ribes Roges, les pistes de tennis contigües i el passeig del Carme en el tram abans esmentat. L'espai que actualment ocupa la calçada es convertirà, un cop acabi l'obra, en passeig per als vianants, mentre que la part d'aparcament en superfície, al costat del parc de Ribes Roges, es transformarà en espai per a la circulació de vehicles, amb una zona de càrrega i descàrrega i soterrament dels contenidors de la brossa. L'actuació es completa amb el cobriment d'una part del torrent de Sant Joan amb la finalitat d'unir directament el parc de Ribes Roges amb la rambla de Lluís Companys, de manera que la torre de Ribes Roges queda per sobre de la nova calçada, dins de la zona de vianants. 

Aquest matí, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller i el cap de servei de Projectes Urbanístics i Paisatge, Jordi Miralles, juntament amb d'altres tècnics del departament, han realitzat una visita a les obres que s'estan duent a terme i que tenen per objectiu recuperar el passeig per als vianants i per a la ciutat. En aquest sentit, Jordi Miralles ha destacat que "l'actuació permetrà acostar la ciutat al mar, per aquest motiu s'ha cobert una part del torrent de Sant Joan fent arribar la rambla de Lluís Companys fins al parc de Ribes Roges". Pel que fa al paviment, la superfície del passeig comptarà amb dos tipus de pedra natural de tipus quarsós, una de color gris blavós, per a la zona del passeig i una altra de color negre per a l'espai que ocuparan les terrasses dels bars i establiments de restauració.

 La pavimentació es complementarà amb espais de fusta de pi roig a les àrees d'estada i també per lligar els escossells arrenglerats de les palmeres que separen la zona de vianants de la zona de terrasses. Entre el passeig i la calçada es construirà un parterre que recollirà les palmeres exteriors, en el qual se sembrarà gespa i s'hi realitzarà plantació arbustiva autòctona de la zona del Garraf, romaní, espígol, etc. Amb aquest element se separarà i protegirà la zona de passeig de la circulació rodada. A les zones d'estada s'hi plantaran arbres amb l'objectiu de crear espais d'ombra durant l'època estival. També es reformarà la instal·lació de l'enllumenat públic, col·locant projectors i lluminàries d'alt rendiment i de baix consum. Sobre l'espai de les terrasses dels bars i restaurants, Jordi Miralles ha explicat que "s'ha fet un conveni amb els restauradors per unificar els tendals i garantir a tots els establiments la possibilitat de comptar amb terrasses exteriors". 

El projecte d'ordenació del passeig del Carme ha estat redactat pel Servei de Projectes municipal i les obres van ser adjudicades a l'empresa FCC Construcción per l'import de 1.486.132 euros. Aquesta obra forma part d'un paquet de quatre actuacions a la zona marítima de VNG. A més a més de la pròpia ordenació del passeig, s'hi compten el cobriment parcial del torrent de Sant Joan una obra projectada per PIVSAM i ja acabada, que de fet era necessària per completar l'ordenació del passeig del Carme, la instal·lació de la nova estació de bombament al parc de Ribes Roges i la posada en funcionament del nou col·lector interceptor del passeig Marítim. El conjunt dels quatre projectes suposa per a l'Ajuntament la inversió d'uns 4.000.000 d'euros. Informació relacionada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00