Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/11/2015

La Ruta del Xató compleix divuit anys en un acte a la Masia Cabanyes de Vilanova i la Geltrú

Enguany la Ruta renova imatge, es promociona a través de les xarxes socials i obre el Xató Tapa

La Ruta del Xató, una de les més antigues del país, compleix divuit anys d'existència. Aquest fet s'ha celebrat aquest matí a la Masia Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, que ha servit de marc per a presentar l'edició 2015 - 2016 que tindrà al cuiner Raül Balam, fill de la prestigiosa cuinera catalana Carme Ruscalleda, com a ambaixador de la Ruta. Balam ha destacat que "la Ruta compleix la majoria d'edat amb un plat, com el Xató, que està viu i que té ànima. És una recepta d'origen casolà, que sap mantenir les seves arrels, però que alhora ha sabut entrar a les cartes dels restaurants." El nou ambaixador, que ha assegurat que aquest títol és un "veritable honor", ha rebut la maça de morter que l'acredita com a tal, de Fina Puigdevall, propietària del restaurant Les Cols, i que fins ara ha ostentat aquesta distinció.

Segons que ha anunciat Núria Carbó, presidenta de la Coordinadora de la Ruta del Xató, enguany la Ruta comptarà amb la participació de 65 restaurants de les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedès, la qual cosa suposa un augment del 20% respecte de l'edició anterior. Carbó ha dit que "el xató és viu i la gent de la restauració cada vegada mostra més interès per adherir-se a la ruta." En aquest sentit, Jordi Corella, responsable de Comunicació, ha anunciat que la ruta del Xató presenta enguany tres novetats destacables. La primera és la renovació del disseny de la marca, que avui ha estat presentada en públic. La segona és la posada en marxa de la primera edició del Xató Tapa, on es vol presentar aquest plat dins un marc molt més creatiu i innovador. I la tercera és una presència més constant a les xarxes socials amb la creació de cinc personatges de cada una de les poblacions participants a la Ruta, per tal de crear debats, discussions i posades en evidència de les rivalitats. Aquest personatges seran l'Anna, del Vendrell; el Raimon, de Vilafranca del Penedès; la Neus, de Vilanova i la Geltrú; la Vinyet, de Sitges; i el Pere, de Calafell.

El regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras, ha afirmat, en la seva intervenció, que la Ruta "és una oportunitat de fer Penedès, més enllà de les ciutats i les comarques que hi participen. Al llarg de 2016 Catalunya ha estat nomenada Regió Europea de la Gastronomia i l'Enoturisme. Aquest fet cal aprofitar-lo i mostrar al món com el Xató i els vins del Penedès conflueixen en un gran maridatge." En aquesta mateixa línia, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras ha dit que la Ruta "és una manera molt interessant de donar a conèixer el nostre territori. És una acció conjunta que hem dut a terme des de diferents municipis del Penedès, i que mostra que una major cohesió és possible i que, a més a més, genera beneficis."

L'acte s'ha tancat amb un tast de tots els assistents dels diferents xatós de Vilanova i la Geltrú, Calafell, Sitges, Vilafranca del Penedès i El Vendrell; i amb una visita guiada per la Masia Cabanyes
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00