Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/01/2011

Activitats per encetar l'any 2011 a les biblioteques municipals

Eliseu, Carter reial Eliseu, Carter reial

Les biblioteques Joan Oliva i Cardona Torrandell proposen un mes de gener farcit de bones ofertes

La biblioteca Joan Oliva comença el mes de gener oferint dilluns 3 de gener i dimarts 4 de gener a les 12 h l'Hora del conte, a càrrec d'Eva Bolaño, que ens explicarà Eliseu Carter Reial de Jordina Biosca i il·lustracions de Carles Hernández. Si voleu conèixer la història de l'Eliseu i voleu saber com va arribar a ser el nostre carter reial, no hi podeu faltar.

I el divendres 28 de gener acollirà la presentació de la Guia de fons local comarcal.

Del 7 de gener al 18 de febrer, la proposta és el taller d'escriptura NegreVirtual, a càrrec de Teresa Saborit. Trama, descripció, personatge i narrador són els quatre temes que la conductora del taller virtual presentarà. Per participar al taller no cal inscriure's, només entrar al bloc de la biblioteca “Fora del prestatge” (www.vilanova.cat/blog/joanoliva) i fer volar la imaginació.

De dimarts 11 de gener i fins dissabte 22 de gener, podrem gaudir de l'exposició Gegants, a càrrec d'Iakare. Iakare, on darrera d'aquest nom hi trobem l'autor Sergi Salvó, ens mostra de forma molt original la cultura festiva i tradicional de les cercaviles de gegants, creant de manera artesanal figures de paper maxé.

Finalment, la biblioteca Joan Oliva rebrà dissabte 15 de gener la visita del Gegant de la Porra i de la Geganta.

Per altra banda i per encetar aquest any nou 2011 la biblioteca Armand Cardona Torrandell ha programat un seguit d'activitats que durant tot el mes de gener giraran la voltant del còmic.

Del 15 de gener al 4 de febrer hi haurà l'exposició per a tots els públics 100 Anys d'en Massagran, que pren com a punt de partida la publicació el 1910 les Aventures extraordinàries d'en Massagran i la seva continuació, Noves aventures d'en Massagran, novel·les de Josep Maria Folch i Torres, il·lustrades per Junceda. En aquesta mostra podem aproximar-nos a l'autor i la seva obra i al gènere d'aventures festives i la literatura infantil i juvenil catalana del moment.

Dijous 20 de gener a les 19 h, la Biblioteca acollirà la presentació de la novel·la gràfica Ideas de bombero de Sebas Martín, a càrrec del mateix autor. La xerrada anirà acompanyada per una guia de lectura de còmics que tractin el tema de l'homosexualitat.

I divendres 21 de gener a les 19h, els còmics El Jabato i El capitán Trueno seran els protagonistes de la xerrada que oferirà Xavier Garriga i que comptarà amb la col·laboració d'Esteve Albiol.

Per als més menuts, dissabte 29 de gener a les 12 h, a la sala infantil i juvenil de la biblioteca Armand Cardona hi haurà la primera sessió de l'Hora del Conte on podrem escoltar Els punts... a càrrec d'Esther Sampietro.

Durant el mes de febrer, la biblioteca Joan Oliva proposa del 7 a l'11 de febrer la xerrada virtual: La sexualitat a l'adolescència. Un article al bloc a la categoria Racó de pares i mares introduirà el tema i durant aquesta setmana una persona especialista atendrà les preguntes, suggeriments i comentaris que feu sobre el tema.

I del 15 de febrer al 7 de març la biblioteca acollirà l'exposició L'aventura antàrtica 1897-1913, amb fotografies del Museo Nazionale della Montagna, Torí (Itàlia). L'exposició proposa apropar el públic a unes vivències inherents a la condició humana: l'esperit de la descoberta i el coneixement dels propis límits. L'Antàrtida representa el darrer indret no contaminat del planeta, i això explica que hi hagi una especial predisposició per conservar i conèixer aquest territori. L'exposició no és un treball exhaustiu sobre les diferents expedicions en l'intent d'arribar al pol sud, sinó una mostra de la lluita d'uns homes per conèixer un continent tan inhòspit com desconegut.

Finalment, la biblioteca Armand Cardona acollirà el divendres 4 de febrer a les 19.30h el Cicle de conferències en motiu dels 150 anys de la societat La Unió Vilanovina. Aquesta primera sessió està centrada en 1850-1900. Uns canvis importants a la ciutat a càrrec de F. Xavier Puig i Rovira i amb la intervenció del President de la Unió Vilanovina Jaume Llenas i té com a objectiu emmarcar la societat la Unió Vilanovina en la Vilanova de la segona meitat del segle XIX i com la ciutat va evolucionar en aquella època.

Divendres 18 de febrer a les 19h hi haurà la presentació del llibre Algeria sense por. Vivències d'una viatgera nòmada, de Rosa Vendrell. La presentació anirà a càrrec de l'escriptora Teresa Costa-Gramunt i de l'autora del llibre. Aquest és el primer llibre de la periodista Rosa Vendrell Miret, que ha viatjat 11 vegades a Algèria des del 2007. Primer, com una turista, després, com una viatgera i finalment, convertida en Warda, a la família algeriana que l'ha adoptada simbòlicament. En aquest diari, l'autora explica vivències íntimes, ens presenta un ampli ventall de famílies, d'esdeveniments culturals i d'aventures pel país, que ens aporten una imatge polièdrica, que defuig dels tòpics, i que retrata la societat algeriana del segle XXI. I ho explica amb un llenguatge fresc, vital i colorista, que ens fa sentir el que ella sent i imaginar-nos els paisatges i les persones.

Per acabar el mes de febrer, la biblioteca Armand Cardona proposa per dissabte 26 de febrer a les 12h una Hora del Conte en anglès. Presentació del conte il·lustrat pel vilanoví Sebastià Serra The dog who loved the moon, a càrrec d'Ella Rowe i Brandon Jones. Comptarem amb la presència d'en Sebastià Serra que acompanyarà la narració amb les seves il·lustracions.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00