Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/10/2009

La Mostra d'Entitats Solidàries reivindica l'eradicació de la pobresa

Mostra d'Entitats Solidàries Mostra d'Entitats Solidàries

La jornada, celebrada dissabte, va servir per donar a conèixer les accions de cooperació de les associacions i l'Ajuntament de VNG

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Eradicació de la Pobresa, la Mostra d'Entitats Solidàries va servir dissabte per donar a conèixer les diferents iniciatives i projectes de cooperació que s'impulsen des de Vilanova i la Geltrú. La jornada, que va tenir lloc a la plaça de la Vila, va comptar amb nombrosos visitants tot el dia.

El primer acte de la jornada va ser un conte a càrrec de La Frontissa emmarcat dins el cicle Contes d'arreu del món, que durant octubre i novembre tenen lloc a les ludoteques i les biblioteques municipals. Al migdia es va donar a conèixer el nou catàleg de productes de Comerç Just, editat per l'Ajuntamet de Vilanova i la Geltrú, en què s'informa també de les entitats vilanovines que els comercialitzen.

En la jornada la quinzena d'entitats presents van recordar la responsabilitat de tots en l'eradicació de la pobresa. Cada associació va expressar des de l'escenari una proposta per tal de contribuir des de la iniciativa individual a aconseguir els vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, marcats per al 2015.

Així mateix, el vilanoví Carles Escofet va presentar el seu projecte solidari personal, Marató Sàhara, que consisteix a recollir fons per a l'adquisició de material sanitari per als camps de refugiats. Escofet té previst participar a la Marató solidària del Sàhara, el febrer que ve, i aprofitarà la seva estada en aquella zona per lliurar-hi el material que pugui aconseguir. Per a qui vulgui fer aportacions, s'ha obert el compte corrent de Banc de Sabadell 0081-0050-19-0001285437.

La mostra va estar tot el dia acompanyada de música, amb el duo Martin Maluco, el grup de gospel vilanoví Tubi Singer in the sky, una cercavila a càrrec de Batucada Itutu Ache i una actuació de música i dansa de Bollywood, a càrrec del grup Alma Indira, que va tancar la festa animant el públic a ballar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00