Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/10/2009

S'inaugura l'exposició 'Menja bé, tu hi guanyes' promoguda per la Diputació de Barcelona

Un moment de la presentació, ahir a la biblioteca Joan Oliva  Un moment de la presentació, ahir a la biblioteca Joan Oliva

L'exposició, de caràcter itinerant, es pot visitar a la sala infantil de la biblioteca Joan Oliva fins el 7 de novembre

Aquest dijous s'ha inaugurat a la biblioteca Municipal Joan Oliva, de Vilanova i la Geltrú l'exposició Menja bé, tu hi guanyes. Adreçada a nens i nenes de 8 a 12 anys, l'exposició té l'objectiu de fomentar una alimentació saludable i nutritiva.

La mostra es composa d'una sèrie de plafons que simulen l'ambient domèstic, especialment els espais vinculats a l'alimentació i el lleure, i s'acompanya d'un audiovisual on els protagonistes són infants de la mateixa edat als que va adreçat el missatge, que expliquen els principis d'una alimentació saludable. En acabar la visita es pot reforçar de manera lúdica els continguts explicats, a través de diversos jocs interactius.

L'exposició coincideix amb la celebració, avui divendres 16 d'octubre, del Dia Mundial de l'Alimentació. Una data que es commemora des l'any 1979. El fet de promoure una alimentació saludable que aporti el nutrients suficients per una bona salut, ha esdevingut un repte en el món desenvolupat on el sobrepès, l'obesitat i els trastorns associats a l'alimentació (anorèxia i bulímia) són un veritable problema de salut, fins el límit que l'obesitat ha estat catalogada per l'OMS com la primera epidèmia del segle XXI.

La inauguració de l'exposició que es podrà visitar fins el 7 de novembre va comptar, entre d'altres, amb l'assistència de la Regidora de Serveis Socials i Salut, Encarna Grifell, la Regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, la Regidora de Cultura, Isabel Pla, i la Diputada de l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Dolores Gómez.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00