Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/10/2014

Finalitzen les obres del pas sota la via del carrer de la Llibertat, que s'obrirà divendres

En la darrera visita d'obres, el regidor Joan Giribet, ha explicat que per primer cop a la ciutat s'ha utilitzat un paviment amb efectes mediambientals descontaminants

L'obertura del pas sota la via del carrer de la Llibertat serà una realitat a partir d'aquest divendres 31 d'octubre després de les obres de reforma i millora que s'hi ha realitzat en els darrers 12 mesos. Prèviament a l'acte institucional que es farà al migdia i a la festa, organitzada conjuntament amb les entitats i associacions del barri de Mar, que es farà a partir de les 17 h, aquest matí de dimecres s'ha realitzat la darrera visita d'obres per part del regidor d'Urbanisme, Obres i habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet i l'equip tècnic responsable d'aquesta obra.

Joan Giribet, que s'ha mostrat molt satisfet per la feina realitzada, ha explicat que "ha estat una llarga odissea" en referència "al temps i a la demanda històrica del barri per poder tenir aquest pas". Per al regidor Giribet aquest nou eix de comunicació entre el centre de la ciutat, des de la plaça de la Vila i fins a la façana marítima, "serà una peça clau per dinamitzar el barri de Mar".

Sobre el desenvolupament de l'obra, el regidor d'Urbanisme de VNG ha explicat que hi hagut els problemes habituals en totes les obres i "estem contents i satisfets pel resultat ja que es guanyarà sensació de seguretat". Joan Giribet ha recordat que l'antic pas "era molt estret i amb racons, poc amable sobretot per a la gent gran". 

pas sota la via 2 antic Imatge del pas sota la via abans de les obres de reforma i millora

Paviment amb efectes mediambientals positius
El regidor d'Urbanisme ha anunciat durant la darrera visita que "per a la pavimentació del pas sota la via s'ha utilitzat un material fotocatalític" amb efectes mediambientals positius. Aquest paviment, el primer que es col·loca a la ciutat té un acabat de diòxid de titani que actua com a catalitzador amb capacitat per reduir la concentració de CO2 de l'atmosfera de proximitat. Aquest material, amb propietats descontaminants, en contacte amb l'oxigen i l'escalfor del sol produeix una reacció fotoquímica que redueix la concentració de CO2 de l'atmosfera de pròximat. Segons els responsables tècnics de l'obra, el terra fotocatalític presenta analogies amb l'acció de la fotosíntesi de la natura. 

pas sota la via 3

Finançament de la reforma del pas sota la via del carrer de la Llibertat
Les obres d'ampliació i millora del pas sota la via del carrer de la Llibertat han tingut un cost de 895.604 euros, dels quals un 83% han anat a càrrec del PUOSC, un 12%, a càrrec del programa XARXA de la Diputació de Barcelona i el 5% restant a càrrec de l'Ajuntament de la VNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00