Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/08/2011

La Torre Blava ha rebut gairebé 1.500 visites des del 22 de juliol

Marijó Riba, regidora de Cultura Marijó Riba, regidora de Cultura

L'espai s'obre cada dia com a punt d'informació de l'Estació Nàutica i ofereix visites guiades dos cops al dia

La Torre Blava-Espai Guinovart ha rebut des del passat 22 de juliol un total de 1.456 visites. Gràcies a un conveni que va signar l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Estació Nàutica, aquest element del patrimoni de la ciutat obre cada dia per oferir informació sobre activitats nàutiques i turístiques, però també sobre visites a la ciutat o promoció del patrimoni.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha volgut presentar in situ la compatibilitat d'aquests usos. "La convivència d'aquest element patrimonial amb la tasca que porta a terme l'Estació Nàutica és molt correcte. Quan es va signar el conveni hi ha haver el compromís estricte que, a banda de desenvolupar la seva activitat pròpia, l'Estació Nàutica donaria informació sobre els nostres museus, amb venda d'entrades, i informació patrimonial. Per ara, aquesta dinàmica està funcionant força bé". A més a més, cada dia s'ofereixen dues visites guiades a la Torre Blava-Espai Guinovart, una al matí a les 12 h i una altra a la tarda a les 19 h. 

Torre Blava

Marijó Riba ha explicat que "la Torre no tenia prou recursos per estar oberta de manera regular. Amb aquesta experiència hem aconseguit que la gent pugui visitar l'espai en un horari molt ampli cada dia: des del 22 de juliol la torre 'sempre' està oberta". Les dades d'aquest estiu són molt diferents a les de 2010, quan al juliol van passar per la Torre Blava un total de 22 visitants i a l'agost en van ser 305. Les xifres per a tot l'any passat van ser de 1.001 persones (amb grups escolars i particulars inclosos). Cal tenir en compte que aleshores només s'obria 2 hores cada segon cap de setmana del mes i, a l'agost, tots els caps de setmana matí i tarda.

La regidora de Cultura ha afegit que, a més a més, la col·laboració amb l'Estació Nàutica "ens permet recollir dades sobre el perfil dels nostres visitants; aixi hem copsat que, a banda de molts vilanovins i vilanovines, el gruix de turistes que han estat a la Torre Blava són francesos i anglesos. Aquestes dades ens permetran a fer una valoració més àmplia de l'oferta vilanovina de cara al futur". Al setembre, amb la finalització de la campanya estiuenca, es farà una valoració global de com ha anat aquesta experiència i, amb les dades a la mà, es determinarà com se seguirà el conveni.

Cal recordar que aquest conveni entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va passar per Comissió Informativa el dia 15 de juliol, i a partir del 22 de juliol, amb la jornada de portes obertes, es va començar a obrir de manera regular la Torre Blava.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00