Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2009

Es millora l'acústica de la sala de les Voltes, a La Sala

Treballs d'acústica a la sala de les Voltes, a La Sala  Treballs d'acústica a la sala de les Voltes, a La Sala

La millora de l'espai permetrà poder ampliar l'oferta de programació amb concerts i accions teatral

Al llarg de les darreres setmanes s'han dut a terme treballs de millora de l'acústica a la sala de les Voltes, de l'equipament de La Sala. Unes millores que es feien necessàries, per tal de poder realitzar-hi activitats de màxima qualitat i que, de ben segur, notaran considerablement els assistents habituals a les conferències, xerrades, projeccions audiovisuals de les exposicions, tallers i visites que s'hi venen celebrant.

L'empresa especialitzada en acústica Audioscan ha estat l'encarregada de realitzar els treballs tenint en compte la singularitat d'un edifici que forma part del patrimoni històric -arquitectònic de la ciutat. Per aquest motiu els treballs han estat el màxim de respectuosos amb les característiques físiques del espai.

La sala de les Voltes té un sostre format per 9 voltes el que provocava moltes reverberacions del so. Per això, i segons l'estudi acústic realitzat per Audioscan, es feia imprescindible tractar tota la superfície corba de les voltes per tal modificar el comportament sonor i obtenir uns bons resultats des de el punt de vista acústic.

El tractament ha consistit en aplicar un revestiment a les voltes fet amb un material especial compost per panells de fibra de vidre de 60mm de gruix. Aquest tipus de revestiment mineral és flexible i s'adhereix a la superfície corba de les voltes, el que permet tapar les juntes, i aconseguir així una membrana de ressonància.

La millora de l'espai aporta noves possibilitats de programació d'activitats com la celebració del ball de mantons, el que permetrà recuperant un espai com La Sala durant el Carnaval, tan vinculada en la història d'aquesta festivitat a la ciutat. A més, l'equipament també podrà acollir concerts i accions teatrals.

L'empresa Audioscan ja ha instal·lat aquest tipus de revestiment en d'altres ocasions, aconseguint bons resultats, entre elles en una sala del Parlament de Catalunya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00