Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2009

La rajola catalana d'arts i oficis protagonitza la pròxima exposició del Museu Víctor Balaguer

 La rajola catalana testimoni de la història i la vida popular catalana    La rajola catalana testimoni de la història i la vida popular catalana

L'exposició El món des d'una rajola ! es podrà visitar del 4 de febrer al 12 d'abril

El dimecres 4 de febrer s'inaugura a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer l'exposició El món des d'una rajola ! . Una mostra de caràcter itinerant, organitzada per l'oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu donar a conèixer els fons dels museus que formen part de la Xarxa de Museus Locals.

El món des d'una rajola ! se centra en la rajola catalana d'arts i oficis, com a important testimoni de la història i de la vida popular catalanes des de mitjans del segle XVII fins a finals del XIX. Els motius representats són molt diversos, i no necessàriament fan referència a un art o un ofici. L'exposició posa de manifest una varietat iconogràfica en la que s'hi representen moments de la vida quotidiana, la cultura popular, flors, fruites, vaixells, indrets concrets, animals domèstics, salvatges o mitològics.

Les peces s'han agrupat en cinc àmbits temàtics acompanyats per un plafó explicatiu, mostrant el contingut amb material de suport i de manera didàctica i entenedora, i tenen com a procedència el Museu del Cau Ferrat de Sitges, el Museu Municipal Vicenç Ros i l'Enrajolada de Martorell, el Museu Can Tinturé d'Esplugues de Llobregat, el Museu d'Història de Sabadell, el Vinseum de Vilafranca del Penedès, i el Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Com ja ve sent habitual, des del Museu Víctor Balaguer s'han organitzat un seguit d'activitats complementàries al voltant de l'exposició. Per això s'han programat visites comentades pel públic general, visites comentada a l'exposició i a la col·lecció de rajoles del museu vilanoví, tallers per a grups escolars, així com activitats de caire familiar.

El món des d'una rajola ! es podrà visitar del 4 de febrer al 12 d'abril a la sala d'exposició temporal de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, en els horaris habituals d'obertura. De dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores, i de 16 a 19 hores, excepte els dijous, de 18 a 21 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores. Dilluns el museu és tancat.© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00