Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/06/2009

Òscar estruga exposa al Centre d'Art Contemporani La Sala

   Òscar Estruga, Isabel Pla i José Corredor-Matheos   Òscar Estruga, Isabel Pla i José Corredor-Matheos

'Laberint i Vida' es podrà visitar del 26 de juny al 13 de setembre

El Centre d'Art Contemporani La Sala, de Vilanova i la Geltrú, acollirà del 26 de juny al 13 de setembre l'exposició Laberint i Vida de l'escultor i gravador vilanoví Òscar Estruga.

La rehabilitació de La Sala com a espai d'art contemporani permet oferir a la ciutat importants exposicions d'artistes reconeguts tant a nivell local com forans. Una sala, de més de 400 m2, dotada amb tots els mitjans necessaris per a l'exposició, pensada per facilitar i fer còmoda la visita a tot tipus de persones i col·lectius, i que assegura l'optimització de les propostes que s'hi portaran a terme.

Tal i com ha explicat la regidora de Cultura, Isabel Pla, aquest matí durant la presentació de la mostra "La Sala és un espai que programa anualment una exposició d'un artista vinculat a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, amb una consolidada trajectòria. És per això que s'ha escollit a Òscar Estruga, no només per la seva qualitat com a artista sinó també pel fet de ser un personatge especialment estimat a Vilanova i la Geltrú".

L'exposició Laberint i Vida , comissariada per José Corredor-Matheos, constitueix una selecció antològica de la seva producció d'escultura, pintura, dibuix i gravat que permet apreciar les dimensions que ha assolit la seva obra. Segons ha explicat el crític d'art "Estruga és un artista prodigiós que sap donar valor de monument a la seva obra. Una obra que no només marca espai sinó que a la vegada també crea espai i dona sentit a tot el que l'envolta" José Corredor-atheos també ha destacat la vinculació que té l'escultor amb el mediterrani, "un espai no només físic, sinó també de tradició i història d'on sorgeixen els grans mites grecs que inspiren la seva obra, els quals han estat actualitzats conceptualment".

Durant la presentació de l'exposició, Òscar Estruga ha dit sentir-se molt content d'haver pogut tornar a exposar a la ciutat on va viure de petit, i alhora satisfet de veure com la seva obra més coneguda La Pasífae s'ha convertit en un element que identifica Vilanova i la Geltrú.

La mostra que s'inaugurarà divendres vinent a La Sala compta amb unes 90 obres entre escultures, olis, dibuixos, aquarel·les i gravats. Hi predominarà l'escultura i els assistents podran veure una maqueta de la Pasífae, emblemàtica obra d'Estruga que fa anys presideix la imatge del litoral vilanoví.

Com ja és habitual, l'exposició s'acompanya d'un seguit d'activitats complementàries adreçades a tot tipus de públic.

Juny

- Inauguració de l'exposició Laberint i Vida.
Divendres 26 de juny a les 19.30h, a La Sala.

- Inauguració de l'escultura pública Ariadna en el cercle de l'artista Òscar Estruga. Dissabte 27 de juny, a les 18h, a la plaça de la Mediterrània.

- Exposició L'ombra de Pasífae.
Inauguració dissabte 27 de juny, a les 20h. Del 27 de juny fins al 8 d'agost, a la Sala Alexandre de Cabanyes del Foment Vilanoví. Organitza: Foment Vilanoví

Juliol

- Nits d'Estruga. Explicació in situ del contingut i la història de l'escultura Ariadna en el Cercle, d'Oscar Estruga, a càrrec del propi artista.
Divendres 3 de juliol, a les 22h, a la Plaça de la Mediterrània.

- Art i Cuina. Taller de cuina inspirat en l'obra d'Òscar Estruga a càrrec d'Eva Bolaño.
Dissabte 4 de juliol, a les 18.30h, a La Sala

- Vols fer un gravat? Taller infantil per conèixer com es treballa la tècnica del gravat. Una de les tècniques utilitzades per l'artista Oscar Estruga.
Dissabte 11 de juliol, a les 18.30h, a La Sala

- Visitem La Sala. Visita comentada a l'exposició d'Òscar Estruga a càrrec del comissari José Corredor Mateo.
Diumenge 12 de juliol, a les 12h, a La Sala

- Nits d'Estruga. Explicació in situ del contingut i la història de la l'escultura Pasífae, d'Oscar Estruga.
Divendres 24 de juliol, a les 22h, a la platja de Ribes Roges.

- Pel·lícules d'artistes. Projecció de la pel·lícula Belle de jour dirigida per Luis Buñuel, l'any1967. V.O.
Dissabte 25 de juliol, a les 22h, a la plaça Jardins de l'Apol·lo

Agost

- Visitem La Sala. Visita comentada a l'exposició d'Oscar Estruga.
Diumenge 9 d'agost, a les 12h, a La Sala

Setembre

- Art i Paraula. Explicació dels mites que inspiren algunes de les obres de l'artista Oscar Estruga, a càrrec de Jordina Biosca.
Dissabte 12 de setembre, a les 18.30h, a La Sala

- Visitem La Sala.Visita comentada a l'exposició d'Oscar Estruga.
Diumenge 13 de setembre, a les 12h, a La Sala


- Òscar Estruga -
Nascut a Vilanova i la Geltrú l'any 1933 es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis i el Círculo de Bellas Artes ( Madrid). Ha il·lustrat alguns llibres de Bibliofília i ha exposat de forma individual i col·lectiva, des de 1956, al Smithsonian Institute dels Estats Units, al Museo de Arte Contemporáneo Reina Sofía de Madrid, al Museo de Arte Contemporáneo de Managua, a Nicaragua, o al Museo de Arte Contemporáneo de la Guinea Ecuatorial, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00