Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2010

Prevista la remodelació de l'estació del ferrocarril

La façana de l'estació també s'arranjarà La façana de l'estació també s'arranjarà

El Ministeri de Foment inverteix 1.828.230,55 euros en la reforma i adequació de l'edifici de viatgers i l'edifici de neteja

L'edifici de viatgers i l'edifici de neteja de l'estació de ferrocarrils de Vilanova i la Geltrú es remodelaran properament. Així ho ha anunciat el Ministeri de Foment que, a través de la Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (SEITT), ha adjudicat les obres de remodelació i adequació de les estaciones de rodalies de la nostra ciutat. Les obres s'emmarquen dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 segons l'acord establerts pel Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària.

Les principals actuacions previstes a l'estació de Vilanova i la Geltrú pel que fa a l'edifici de viatgers són la demolició i reposició de la seva coberta, la remodelació i adequació de la planta baixa, que inclou la construcció d'una galeria comercial a la banda esquerra i que enllaçarà el vestíbul amb la part sud de l'edifici. Aquí hi haurà botigues i el bar de l'estació, al qual s'hi accedirà a través del vestíbul. També s'actuarà en la fusteria exterior de la façana i en la pròpia façana, s'instal·laran portes automàtiques de vidre i es remodelaran les escales de l'edifici, actualment molt deteriorades. La remodelació de l'edifici de viatgers suposarà també la construcció de nous lavabos, alguns d'ells amb accés des del carrer i des de l'andana i d'altres amb accés només des de l'andana o només des del carrer.

Així mateix, també es portarà a terme l'adequació de l'edifici de neteja. Se'n renovarà la coberta i s'hi faran bàsicament treballs de sanejament.

L'empresa adjudicatària de les obres és Rover Alcisa Construcción, S.A. i el pressupost és de 1.828.230,55 euros. És previst que els treballs tinguin una durada de 9 mesos.

Mentre durin les obres s'adequaran els recorreguts que hauran de fer els usuaris des de l'edifici de viatgers fins a les andanes, amb les rampes i les senyalitzacions oportunes.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00