Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2012

La Fira educativa Zona E tanca amb èxit la segona edició

L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i el doctor Claudi Alsina, a la cloenda de la fira Zona E    L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras i el doctor Claudi Alsina, a la cloenda de la fira Zona E

La mostra ha destacat la importància de tenir joves amb formació de grau mig i superior per no perdre oportunitats i riquesa productiva

La segona edició de la Fira d'Ensenyament postobligatori de Vilanova i la Geltrú, Zona E va finalitzar dissabte després de rebre uns 1600 visitants, segons ha avançat la comissió organitzadora.

Una conferència a càrrec del doctor Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, sobre la importància de fer una bona elecció formativa per accedir a un futur professional qualificat, va posar el punt i final a la Zona E. Després de tres dies d'intensa activitat al voltant de l'educació i les possibilitats que ofereix Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf quant a formació reglada, la comissió Zona E ha qualificat la mostra d'èxit, tant pel nombre de persones que hi ha passat com per les visites concertades amb els alumnes dels instituts i centres educatius, 684, i per l'atenció personalitzada que s'ha donat en 157 casos. Aquesta darrera xifra fa referència a l'orientació i assessorament que ha prestat l'EAP als joves que no tenen gaire clar cap a on orientar el seu futur formatiu i professional.

La primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació i Ocupació, Ariadna Llorens, s'ha mostrat satisfeta per l'èxit de la mostra i ha parlat dels reptes que tenim com a societat tant a Vilanova i la Geltrú i al Garraf, com a nivell de país. Segons la regidora Llorens actualment tenim un sistema educatiu que disposa de dues grans masses socials, una amb poca formació i una altra amb molta preparació de tipus universitària, de postgrau o màsters. Per contra "com si es tractés d'un rellotge de sorra, al mig hi ha relativament poca massa crítica que compti amb estudis del tipus cicles formatius de grau mig o superior i això ens fa perdre força com a país perquè perdem una part important de la nostra riquesa". Per a la regidora d'Educació i Ocupació és important que es produeixi un canvi i passem a un nou model on el gruix de la ciutadania disposi de formació de grau mig. L'objectiu ha subratllat Ariadna Llorens "és aconseguir que els joves no es desconnectin del sistema educatiu, per això ha estat tan important la fira Zona E, perquè ha donat a conèixer les grans possibilitats amb què compta la ciutat i la comarca per oferir estudis de tipus mig, que en el futur esdevindran un factor clau de competitivitat".

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00